קינוח כוסות שוקולד-תפוז
השילוב הקלאסי בין שוקולד לתפוז לגמרי מדבר בזכות עצמו, אבל במתכון הבא של אפרת ליבפרוינד מתוך הספר "מגישה שבת", הוא מקבל שדרוג נהדר. נראה לנו שהתמונה כאן למטה מספיקה כדי להבין את זה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
למוס השוקולד-תפוז:
480 מ"ל (2 כוסות) חלב קוקוס או חלב סויה
60 מ"ל (רבע כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות גרידת תפוז
1 מקל וניל (רק את תוכנו)
4 חלמונים
50 גרם (רבע כוס) סוכר
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
2 כפות ליקר קואנטרו או ליקר תפוזים משובח
250 מ"ל (מכל) שמנת צמחית
לקרם התפוזים:
240 מ"ל (כוס) חלב קוקוס או חלב סויה
60 מ"ל (רבע כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
כפית גרידת תפוז
2 חלמונים
50 גרם (ארבע כפות) סוכר
15 גרם (כף גדושה) קורנפלור
50 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
1 מכינים את המוס: מחממים את חלב הקוקוס עם מיץ התפוזים, גרידת התפוז ותוכן מקל הווניל עד לרתיחה.
2 טורפים במטרפת יד את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
3 תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את התערובת החמה לתערובת החלמונים, טורפים היטב, ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה.
4 מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הקצוץ, ומערבבים היטב. מוסיפים את הליקר וממשיכים לערבב. מעבירים את התערובת החמה לכלי או לקערה שטוחה, מכסים בניילון נצמד, צמוד ככל האפשר לתערובת, ומקררים כשעה במקרר.
5 מכינים את קרם התפוזים: מחממים את חלב הקוקוס עם מיץ התפוזים וגרידת התפוז עד לרתיחה.
6 במטרפת יד טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
7 תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את התערובת החמה לתערובת החלמונים, טורפים היטב ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה.
8 מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב.
9 מכסים בניילון נצמד ומקררים מעט לטמפרטורת החדר.
10 מרכיבים את הכוסות: מקציפים את מכל השמנת הצמחית לקצפת רכה, ומקפלים אותה לתערובת מוס השוקולד-תפוז.
11 מעבירים את המוס לשקית זילוף, ומזלפים לכוסות נאות עד כשני שליש מגובהן, ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות.
12 מעבירים את קרם התפוזים לשקית זילוף, מזלפים מעט מהקרם על מוס השוקולד-תפוז, ומגישים.