ממתק תמרים ופיצוחים ללא גלוטן
בקונדיטוריות של שמו תמצאו אותו כל השנה - אבל הייעוד המקורי של הממתק הזה הוא פסח, ואם לדייק ערב המימונה. חטיף מתוק וכשר לפסח שכיף להכין עם הילדים, אבל הכי כיף לזלול לבד
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (100 מנות):
120 גרם (1/3 כוס + כף) דבש
100 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר דמררה
200 גרם (1/2 חבילה פחות 2 כפות) תמרים מגולענים בוואקום
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
100 גרם (1 כוס) פיסטוקים קלויים
100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלויים
100 גרם (1 כוס) שקדים קלויים
100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן
מעט אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית קינמון טחון
מעט הל טחון
קורט מלח
לציפוי:
140 גרם (1 כוס) שומשום
70 גרם (1/2 כוס) שומשום מלא
אופן ההכנה:
1 מכינים את התערובת ומקררים: מביאים דבש וסוכר לרתיחה בסיר ומוסיפים תמרים. מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהכיריים.
2 מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
3 מעבירים את התערובת למקרר ל-30 דקות.
4 מעצבים, מצפים ומקפיאים: מערבבים את שני סוגי השומשום בצלחת גדולה ושטוחה.
5 מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל-4 גלילים בקוטר 4 ס”מ. טובלים כל גליל בתערובת השומשום, עוטפים בניילון נצמד ומגלגלים בנייר אפייה.
6 מעבירים למקפיא לשעה. מעבירים למקרר עד ההגשה.
7 פורסים ומגישים: פורסים את הגלילים למטבעות בעובי 1/2 ס”מ ומגישים או שומרים בגלילים במקרר ופורסים לפי הצורך — במקרה כזה הם ישמרו על טריותם עד 10 ימים.