אוכל
צילום׃ ערן לוי, mako אוכל

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה

מבחינתנו, כל מתכון לקינוח שלא דורש אפייה הוא כבר מתכון שאנחנו אוהבים. אם זה לא מספיק, במתכון הבא יש מינימום מרכיבים, והתוצאה גם יפה וגם כיפית ומתוקה

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 02/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 494 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לריבועים (לתבנית מלבנית של 31 על 21 ס"מ)

250 גרם עוגיות (אם משתמשים בפתי בר, מדובר על שרוול שלם)

חצי כוס ועוד כף גדושה של חמאת בוטנים חלקה

100 גרם חמאה, מומסת

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

כף גדושה של חמאת בוטנים חלקה

לקישוט (לא חובה):

כף גדושה של חמאת בוטנים חלקה

אופן ההכנה:

1 טוחנים את העוגיות במעבד מזון. מוסיפים את חמאת הבוטנים והחמאה, ומעבדים עד שהכל מתערבב.

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
טוחנים את העוגיות במעבד מזון|צילום: ערן לוי, mako אוכל
ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מוסיפים את החמאה|צילום: ערן לוי, mako אוכל
ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
וגם את חמאת הבוטנים|צילום: ערן לוי, mako אוכל

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מעבדים היטב עד שהכל מתערבב|צילום: ערן לוי, mako אוכל

2 משמנים קלות את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. משטחים את תערובת העוגיות בתבנית ומיישרים בעזרת גב של כף עד שפני השטח מאוחדים ובלי פירורים בכלל.

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
משטחים את תערובת העוגיות בתבנית ומיישרים |צילום: ערן לוי, mako אוכל

3 ממיסים בבן מארי (או בזהירות במיקרו) את השוקולד וחמאת הבוטנים, עד לקבלת תערובת חלקה.

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
ממיסים על סיר כפול (או במיקרו) את השוקולד וחמאת הבוטנים|צילום: ערן לוי, mako אוכל

4 יוצקים את השוקולד מעל שכבת העוגיות ומיישרים.

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
יוצקים את השוקולד מעל שכבת העוגיות ומיישרים|צילום: ערן לוי, mako אוכל

5 מחממים במיקרו את חמאת הבוטנים לעיטור, עד שהיא מתרככת, מפזרים אותה בעזרת כפית מעל שכבת השוקולד ומשיישים.

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מורחים את חמאת הבוטנים בעזרת כפית מעל השוקולד ומשיישים |צילום: ערן לוי, mako אוכל

6 מעבירים למקרר לשעתיים לפחות ומגישים קר.

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
ועכשיו: בתיאבון!|צילום: ערן לוי, mako אוכל

לבלוג של עידית - טעים!

>> בפעם שעברה הכנו כרובית בבשמל וחרדל