כרובית בבשמל חרדל
אחרי בחירה של מנה עיקרית, תמיד מגיע רגע המחשבה על המנה שתלווה אותה. אחרי שנתקלנו בכרובית הזהובה הזו הפסקנו לחשוב ורצנו למטבח: רוטב בשמל סמיך ומפנק עם עקצוץ של חרדל על כרובית נימוחה. טוב לנו
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
1 כרובית לבנה ויפה
20 גרם חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
כף שטוחה אבקת חרדל או כפית גדושה של חרדל רגיל
2 שיני שום, כתושות
תימין
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-210 מעלות.
2 מבשלים את הכרובית, הפוכה, בסיר עם הרבה מים רותחים עד שהיא מתרככת, כ-15-20 דקות (תלוי בגודל הכרובית).
3 בזמן שהכרובית מתרככת, מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מתאחד עם החמאה. מוסיפים את החלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלב מסמיך (כ-5-10 דקות). מוסיפים את שאר התיבול: אבקת החרדל, השום, התימין והמלח וטורפים כדי שלא יהיו גושים.
4 מוציאים את הכרובית מהמים, מעבירים לתבנית אפייה כשהתפרחת כלפי מעלה ומכסים אותה ברוטב (שימו לב, יכול להיות שיישאר לכם רוטב אם אתם משתמשים בכרובית קטנה).
5 אופים כ-20 דקות, עד שהכל מזהיב. מגישים חם.
לבלוג של עידית - טעים!
>> בפעם שעברה הכנו שייק בננה וחמאת בוטנים