אוכל
צילום׃ ערן לוי, mako אוכל

כרובית בבשמל חרדל

אחרי בחירה של מנה עיקרית, תמיד מגיע רגע המחשבה על המנה שתלווה אותה. אחרי שנתקלנו בכרובית הזהובה הזו הפסקנו לחשוב ורצנו למטבח: רוטב בשמל סמיך ומפנק עם עקצוץ של חרדל על כרובית נימוחה. טוב לנו

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 19/07/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 158 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 כרובית לבנה ויפה

20 גרם חמאה

2 כפות קמח

2 כוסות חלב

כף שטוחה אבקת חרדל או כפית גדושה של חרדל רגיל

2 שיני שום, כתושות

תימין

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-210 מעלות.

2 מבשלים את הכרובית, הפוכה, בסיר עם הרבה מים רותחים עד שהיא מתרככת, כ-15-20 דקות (תלוי בגודל הכרובית).

עוד מתכונים ב-10 דקות

3 בזמן שהכרובית מתרככת, מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מתאחד עם החמאה. מוסיפים את החלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלב מסמיך (כ-5-10 דקות). מוסיפים את שאר התיבול: אבקת החרדל, השום, התימין והמלח וטורפים כדי שלא יהיו גושים.

כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
ממיסים חמאה בסיר קטן|צילום: ערן לוי, mako אוכל
כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מתאחד עם החמאה|צילום: ערן לוי, mako אוכל
כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מוסיפים את החלב|צילום: ערן לוי, mako אוכל
כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלב מסמיך|צילום: ערן לוי, mako אוכל

כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מוסיפים את שאר התבלינים|צילום: ערן לוי, mako אוכל

4 מוציאים את הכרובית מהמים, מעבירים לתבנית אפייה כשהתפרחת כלפי מעלה ומכסים אותה ברוטב (שימו לב, יכול להיות שיישאר לכם רוטב אם אתם משתמשים בכרובית קטנה).

כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מכסים את הכרובית היטב|צילום: ערן לוי, mako אוכל

כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
אבל היטב כן?|צילום: ערן לוי, mako אוכל

5 אופים כ-20 דקות, עד שהכל מזהיב. מגישים חם.

כרובית, בשמל, חרדל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
והנה התוצאה הסופית|צילום: ערן לוי, mako אוכל

לבלוג של עידית - טעים!

>> בפעם שעברה הכנו שייק בננה וחמאת בוטנים