עוגיות פיסטוק ולימון
אם יש משהו שאנחנו אוהבים במיוחד, זה מתכונים מהירי הכנה. אם יש משהו שאנחנו אוהבים קצת יותר, זה מתכונים מהירים ומתוקים, ממש כמו זה. כל העולמות בעוגייה אחת שאין קפה שיסרב לה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
140 גרם (כוס) קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם (שקית אחת) אבקת סוכר
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
100 גרם פיסטוקים גרוסים (לא קלויים)
זסט (גרידת קליפה) מלימון אחד
1 חלמון
לציפוי:
1 חלבון
סוכר דמררה לציפוי
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים יחד את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח, תמצית הווניל, הפיסטוקים וגרידת לימון, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
![עוגיות פיסטוק לימון - הכנה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/06/02/IMG_0204_c.jpg)
![עוגיות פיסטוק לימון - הכנה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/06/02/IMG_0246_c.jpg)
2 מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.
3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומאחדים בעזרת הידיים.
![עוגיות פיסטוק לימון - הכנה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/06/02/IMG_0256_c.jpg)
4 מחלקים את הבצק לשניים, ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ.
![עוגיות פיסטוק לימון - הכנה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/06/02/IMG_0273_c.jpg)
5 עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים לפריזר למשך שעה-שעתיים.
![עוגיות פיסטוק לימון - הכנה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/06/02/IMG_0485_c.jpg)
6 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
7 מניחים את סוכר הדמררה בקערה מלבנית.
8 בעזרת מברשת, מברישים כל גליל עם מעט חלבון, ומפזרים מעליו מעט סוכר דמררה.
![עוגיות פיסטוק לימון - הכנה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/06/02/IMG_0511_c.jpg)
9 חותכים את הגלילים בעובי של סנטימטר, ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
10 אופים כ-12 עד 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות, מצננים ומגישים.