צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
מאפינס ריבה
מאפינס תמיד באים טוב, ואנחנו לא מכירים מישהו שיסרב להם. הנה מתכון סופר פשוט, שאפילו לא דורש מיקסר, וכל מה שנשאר לכם הוא לבחור את סוג הריבה האהוב עליכם ולהזמין אורחים. תבלו
עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל
| פורסם 29/05/16
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (9 מנות):
למאפינס:
225 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
מלח
100 גרם (חצי כוס) סוכר
ביצה
150 גרם (מכל קטן) יוגורט
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
75 גרם חמאה מומסת
תמצית וניל
למילוי:
ריבת תות (או כל ריבה שאתם אוהבים)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית מאפינס ומרפדים אותה ב-9 עטרות נייר (מנז'טים).
2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר.
3 בקערה נפרדת טורפים את הביצה, היוגורט, החלב, החמאה המומסת ותמצית הווניל.
4 מוסיפים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים רק עד אחידות ולא יותר.
5 מעבירים את הבלילה למנז'טים (אפשר לזלף ואפשר גם עם כף) עד למחצית מהגובה, מוסיפים כפית או שתיים של ריבה ומכסים בעוד בלילה.
6 אופים כ-25 עד 30 דקות.
לבלוג של עידית - טעים!