פנקייק משפחתי בתנור
אם פנקייק הוא ארוחת הבוקר המשפחתית הכיפית ביותר - למה לא להפוך אותו למשפחתי בעצמו? גם חוסך זמן, גם חוסך טיגון וגם מספק חוויית אכילה קצת אחרת, ומהנה לא פחות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
המנה הזאת, שידועה גם בשם Dutch Baby, היא בעצם פנקייק שפוגש מאפה פופ-אובר, או יורקשייר פודינג בריטי. בכל המקרים מדובר על בלילה נוזלית מאוד שמורכבת מביצים, קמח וחלב, שברגע שהיא פוגשת כלי מתכתי חם מאוד ומשומן היטב – היא תופחת. התוצאה: פנקייק ענק שכיף לאכול ביחד. באופן מסורתי לא נהוג להוסיף לבלילה סוכר - כל המתיקות מגיעה מהתוספות בהגשה - אבל כף אחת של אבקת סוכר לבלילה תעשה הבדל גדול.
מרכיבים (4 מנות):
3 ביצים, עדיף בטמפרטורת החדר
שני שליש כוס חלב, עדיף בטמפרטורת החדר
כף אבקת סוכר
שני שליש כוס קמח
קורט מלח
40 גרם חמאה
להגשה:
פירות שאוהבים
כפית סוכר
מייפל או דבש
אבקת סוכר לפידור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
2 מקציפים את הביצים, אפשר גם ידנית, עד שהן הופכות לתפוחות ולבהירות.

3 מוסיפים חלב, סוכר, קמח ומלח וממשיכים להקציף עד שמתקבלת בלילה אחידה ונוזלית מאוד.

4 ממיסים את החמאה על מחבת גדולה (עדיף בקוטר 28 ס"מ) שמתאימה גם לתנור. מורידים מהאש, יוצקים אל המחבת את הבלילה ומעבירים לתנור לכ-15 דקות, עד שהפנקייק תופח, עולה בצדדים ומשחים מעט.


5 בזמן שהפנקייק בתנור מכינים את הפירות: חותכים או מכינים את הפירות, מערבבים עם כפית סוכר ומניחים בצד.
6 מגישים את הפנקייק מיד, עם הפירות, מייפל או דבש ואבקת סוכר.
לבלוג של עידית - טעים!