עוגיות שוקולד צ'יפס מושחתות
יש לא מעט סוגים של עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל את הגרסה המושחתת של גל ויוני מבייק אוף אתם כנראה הולכים לאמץ הרבה לפני כל השאר. מתכון פשוט וקל, עם תוצאה מתוקה במיוחד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (35 מנות):
2 ביצים בגודל M
חצי כוס סוכר לבן
4 כפות סוכר חום כהה
175 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
4 כפות קמח
2 וחצי כפות קקאו כהה
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
כוס שוקולד ציפס שחור
חצי כוס שוקולד ציפס לבן
אופן ההכנה:
1 מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר לבן והחום כ-4-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
2 ממיסים יחד את החמאה והשוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת השוקולד הנמסה לתערובת הביצים, וטורפים את הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מקפלים פנימה את כל החומרים היבשים, מערבבים היטב, ומכניסים למקפיא למשך שעה עד שהתערובת יציבה לחלוטין.
4 יוצרים את כדורי העוגיות: בעזרת בכף גלידה יוצרים כדורים במשקל 13 גרם או בגודל 2-3 ס"מ. מסדרים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה, ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.
5 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 11 דקות, עד שהעוגיות נראות סדוקות, אבל עדיין רכות במרכז. מצננים היטב לפני הסרתן מהתבנית, ומגישים.