אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

עוגת שקדים איטלקית

מכירים את העוגות האלה, שהופכות את הקפה מסתם זריקת התרעננות לחוויה טעימה עוצמתית ומספקת, שאשכרה נותנת כוח להמשיך את היום? אז העוגה הזו. מתעצלים להכין זיגוג? חבל, אבל לא נחזיק את זה לרעתכם

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 25/05/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

העוגה הזאת מגיעה מחבל ליגוריה שבאיטליה, שעשיר בעצי שקד מניבים. השתמשתי כאן בשקדים שלמים עם קליפה שקליתי מראש, כדי להעצים את הטעם שלהם. מסוג העוגות היבשות שהולכות מעולה לצד קפה. ושימו לב - הזיגוג לא הכרחי, אבל מוסיף הרבה.

מרכיבים :

לסיר פלא 24 ס"מ:

2 וחצי כוסות שקדים

כוס וחצי סוכר

שתיים ורבע כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

חצי כפית קינמון

300 גרם חמאה, רכה

גרידה מתפוז שלם

5 ביצים בטמפרטורת החדר

לזיגוג:

שקית (100 גרם) אבקת סוכר

כ-2 כפות מיץ תפוזים

 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 קולים את השקדים למשך 10-15 דקות, מערבבים מדי פעם. מצננים.

3 טוחנים ביחד את השקדים הקלויים והסוכר.

עוגת שקדים - קולים את השקדים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מכניסים את השקדים לקלייה|צילום: דרור עינב, mako אוכל
עוגת שקדים - טוחנים את השקדים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
וטוחנים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4 מעבירים למיקסר עם וו לישה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון, ומערבלים יחדיו במהירות איטית. מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז ומערבלים עד שהחמאה מתאחדת ונוצרים גושי בצק. מוסיפים את הביצים, שתיים שתיים (ולבסוף את האחרונה), עד שמתקבלת בלילה אחידה.

עוגת שקדים - מעבירים את השקדים למיקסר (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מעבירים את השקדים למיקסר|צילום: דרור עינב, mako אוכל
עוגת שקדים - מוסיפים את הביצים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
את הביצים מוסיפים שתיים-שתיים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5 מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת.

6 אופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת שקדים - מעבירים את הבלילה לתבנית (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מעבירים את הבלילה לתבנית|צילום: דרור עינב, mako אוכל

7 אחרי שהעוגה מעט מתקררת מכינים את הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ מהתפוז שאת קליפתו גיררנו. מתחילים בכף אחת ומערבבים. אם רואים שאין מספיק נוזלים – מוסיפים עוד מעט מיץ, עד שמתקבלת משחה שמזכירה במרקם שלה טחינה. יוצקים על העוגה. שומרים בטמפ' החדר.

עוגת שקדים - מכינים את הזיגוג (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
ואלה החומרים לזיגוג|צילום: דרור עינב, mako אוכל

* הערות: אפשר להשתמש גם בשקדים קלופים.

 

לבלוג של עידית - טעים!

>> בפעם שעברה הכנו עוגת פעמיים שוקולד

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?