אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

פחזניות וניל וגבינה

אנחנו משערים שהדבר האחרון שהייתם חושבים שאפשר לאכול בפסח הן פחזניות, אבל יש לנו חדשות בשבילכם. פשוטות להכנה, צעד אחרי צעד, ואם תבחרו בגבינה איכותית, הרווחתם תענוג כשר ומופלא

מור פרלמן ונדב קופרמן | mako אוכל | פורסם 19/04/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.7 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לפחזניות:

250 מ"ל (1 כוס) חלב

100 גרם חמאה

10 גרם (חצי כף) מלח

25 גרם (1 כף + 1 כפית) סוכר

120 גרם (חצי כוס + 4 כפות) קמח מצה

40 גרם (5 כפות) קורנפלור

6 ביצים (בגודל L)

לקרם הגבינה:

250 גרם גבינה לבנה (9%)

100 גרם גבינת שמנת (עדיף מסקרפונה)

60 גרם סוכר

20 גרם אינסטנט פודינג וניל

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. שמים בסיר את החלב, החמאה, המלח והסוכר, ומרתיחים.

פחזניות וניל וגבינה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
שמים בסיר חלב, חמאה, מלח וסוכר ומרתיחים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3 שמים בקערה את קמח המצה והקורנפלור.

4. כשהתערובת בסיר רותחת, מוסיפים לה את המרכיבים היבשים, ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק.

פחזניות וניל וגבינה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
כשהתערובת בסיר רותחת מוסיפים לה את היבשים ומערבבים עם כף עץ|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5. ממשיכים לבשל את הבצק כ-2 דקות ומעבירים לקערה. מקררים מעט בטמפרטורת חדר.

6. מוסיפים את הביצים אחת אחת (אפשר עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה), ובכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה.

פחזניות וניל וגבינה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
בכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

7 יוצרים את הפחזניות: מכניסים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את הבצק על נייר אפייה (חשוב מאוד לשמור על רווחים).

פחזניות וניל וגבינה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מזלפים את הפחזניות על נייר אפייה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

8 מכניסים את התבנית עם הפחזניות לתנור, מנמיכים את החום ל-180 מעלות, ואופים כ-30 דקות בלי לפתוח את התנור.

9 מיד עם הוצאת הפחזניות הופכים אותן ועושים חור עם סכין בתחתית כדי שיתייבשו.

10 מכינים את קרם הגבינה: מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב אך לא נוקשה מדי, ומכניסים לשק זילוף עם צנתר קטן.

פחזניות וניל וגבינה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב|צילום: דרור עינב, mako אוכל
פחזניות וניל וגבינה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
ממלאים את הפחזניות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

11 ממלאים את הפחזניות דרך החור שיצרתם עם הסכין. לפני הגשה ניתם לקשט עם שוקולד מומס או אבקת סוכר.

>> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים

>> בפעם שעברה הכנו עוגת מוס קפה

>> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין