עוגת שזיפים עם קראמבל
יש המון דברים שאפשר לעשות עם פירות קיץ, אנחנו למשל ממש אוהבים לאמץ אותם לכל עוגה אפשרית, אבל הפעם נראה לנו שהגזמנו בקטע טוב: קראמבל ושזיפים בשילוב נהדר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית מתפרקת בקוטר 22 או 24 ס"מ):
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
3 ביצים בגודל L
225 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח תופח
100 גרם שקדים טחונים
כפית אבקת אפייה
85 גרם (קצת פחות מחצי מכל) שמנת חמוצה
תמצית וניל
מלח
5-6 שזיפים חצויים ומגולענים
לקראמבל:
50 גרם (5 כפות) קמח
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כף סוכר
קורט קינמון
כף גדושה של סולת (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים היטב את התבנית.
2 מתחילים מהקראמבל: מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורית אבל עדיין עם גושי חמאה לא קטנים. לחלופין, אפשר לעבד את התערובת ביד – מעבירים לקערה את כל חומרי הקראמבל, מערבבים את החמאה לתוך התערובת בעזרת האצבעות עד לקבלת מרקם של חול גס. מעבירים למקרר עד להרכבת העוגה.
3 מעבדים במיקסר ידני חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת קרמית ובהירה. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומעבדים לתוך התערובת. מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מהשזיפים) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
4 מעבירים לתבנית המשומנת ומסדרים מעל את חצאי השזיפים, כשהחלק החתוך פונה למעלה. מפזרים מעל את הקראמבל בשכבה אחידה.
5 אופים 60-70 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
*עוגת השזיפים נשמרת כ-4 ימים כאשר היא מאוחסנת בקופסה סגורה היטב, אבל הכי טוב לאכול אותה ביום הכנתה.
*אם רוצים לאפות את עוגת השזיפים בתבנית קטנה (בנפח של חצי ליטר) כמו בתמונה – מחלקים את כמות המרכיבים ב-3 (ואת כמות מרכיבי הקראמבל בחצי, כדי לקבל שכבה מפנקת של פירורים) ואופים כ-45 דקות.
לבלוג של עידית - טעים!
>> בפעם שעברה הכנו מאפים אישיים של גבינה וירקות