קאפקייקס בנופי
אז מה יש לנו כאן? מאפינס בננה נהדרים, מילוי אינטנסיבי וטעים של ריבת חלב וטופינג של קרם שוקולד וקוקוס מטריף. בקיצור, הכי תכינו לנו כזה
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
למאפינס:
4 ביצים M
כוס סוכר לבן
קורט מלח
כוס שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
שליש כוס שמן
חצי כפית תמצית וניל
4 בננות בשלות, מרוסקות
4 כוסות קמח
2 כפות אבקת אפייה
כוס ריבת חלב איכותית
מעט קוקוס קלוי, לקישוט
לקרם שוקולד וקוקוס:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל קרם קוקוס לפחות 17 אחוזי שומן, קר מאוד
200 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 טורפים יחד את הביצים, הסוכר, המלח, השמנת, החלב, השמן, הווניל והבננות לתערובת אחידה.


3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
4 מוזגים לכוסות או לתבנית מיני מאפינס ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים. מצננים.

5 בעזרת כפית פריזיאן מוציאים מעט מהמאפינס המוכנים ויוצרים שקעים במרכזם. מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף ומזלפים לתוך השקעים.


6 מכינים את הקרם: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.

7 מחממים את קרם הקוקוס לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לגנאש אחיד ומבריק. מצננים במקרר כשעתיים, עד שהטמפרטורה יורדת מתחת ל-8 מעלות.

8 מעבירים את הקרם לקערת מיקסר יחד עם השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב מאוד.
9 מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על המאפינס.
10 מקשטים בשבבי קוקוס קלוי, ומגישים.
