אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

קאפקייקס בנופי

אז מה יש לנו כאן? מאפינס בננה נהדרים, מילוי אינטנסיבי וטעים של ריבת חלב וטופינג של קרם שוקולד וקוקוס מטריף. בקיצור, הכי תכינו לנו כזה

חן ואלון קורן | mako אוכל | פורסם 08/05/16 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

למאפינס:

4 ביצים M

כוס סוכר לבן

קורט מלח

כוס שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

שליש כוס שמן

חצי כפית תמצית וניל

4 בננות בשלות, מרוסקות

4 כוסות קמח

2 כפות אבקת אפייה

כוס ריבת חלב איכותית

מעט קוקוס קלוי, לקישוט

לקרם שוקולד וקוקוס:

200 גרם שוקולד מריר

250 מ"ל קרם קוקוס לפחות 17 אחוזי שומן, קר מאוד

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טורפים יחד את הביצים, הסוכר, המלח, השמנת, החלב, השמן, הווניל והבננות לתערובת אחידה.

קאפקייקס בנופי - טורפים ביצים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מתחילים בהכנת הבלילה|צילום: דרור עינב, mako אוכל
קאפקייקס בנופי - טורפים את חומרי הבצק (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
בלילת המאפינס כמעט מוכנה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4 מוזגים לכוסות או לתבנית מיני מאפינס ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים. מצננים.

קאפקייקס בנופי - מזלפים את הבצק (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מזלפים את הבלילה לתבניות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5 בעזרת כפית פריזיאן מוציאים מעט מהמאפינס המוכנים ויוצרים שקעים במרכזם. מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף ומזלפים לתוך השקעים.

קאפקייקס בנופי - כפית פריזיאן (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מרוקנים בעזרת כפית פריזיאן|צילום: דרור עינב, mako אוכל
קאפקייקס בנופי - מילוי ריבת חלב (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
וממלאים בריבת חלב|צילום: דרור עינב, mako אוכל

6 מכינים את הקרם: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.

קאפקייקס בנופי - מעבירים את השוקולד הקצוץ לקערה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

7 מחממים את קרם הקוקוס לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לגנאש אחיד ומבריק. מצננים במקרר כשעתיים, עד שהטמפרטורה יורדת מתחת ל-8 מעלות.

קאפקייקס בנופי - מערבבים את קרם השוקולד והקוקוס (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מערבבים עם קרם הקוקוס לקבלת גנאש|צילום: דרור עינב, mako אוכל

8 מעבירים את הקרם לקערת מיקסר יחד עם השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב מאוד.

9 מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על המאפינס.

10 מקשטים בשבבי קוקוס קלוי, ומגישים.

 

קאפקייקס בנופי - מוכנים ומסודרים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מוכן!|צילום: דרור עינב, mako אוכל