אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

עוגת תפוזים בחושה עם קליפות תפוזים מקורמלות של שי וניצן

זוכרים את קליפות התפוזים המקורמלות שהיינו אוכלים פעם, לפני מיליון שנה? אז הנה הן עושות קאמבק ומצטרפות לעוגת תפוזים בחושה ורעננה. עוד במתכון: מקל וניל שמוסיף טעם וריח, ורגע - אמרנו כבר שהיא פרווה?

שי גולן וניצן קריבין | mako אוכל | פורסם 12/04/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקליפות תפוז מקורמלות:

חצי כוס מים

1 כוס סוכר

קליפות מחצי תפוז

לעוגה:

1 מקל וניל

4 ביצים

כוס וחצי סוכר

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות.

2 בקלחת שמים את הסוכר ומים ומרתיחים עד שמתקבל סירופ. בינתיים קולפים חצי תפוז עם קולפן. חותכים בסכין על קרש את קליפות התפוזים לרצועות דקיקות. מכניסים את קליפות התפוזים לסירופ ומבשלים עד שמתרככות ומקבלות ציפוי מסוכר. מסננים מהנוזלים ושומרים את הסירופ לסוף.

מקלפים תפוז אחד  (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מקלפים תפוז אחד |צילום: דרור עינב, mako אוכל
פורסים את הקליפה לרצועות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
פורסים את הקליפה לרצועות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3 חותכים בסכין את מקל הוניל ומרוקנים את הפנים שלו. מקציפים במיקסר עם מקצף את הביצים, הסוכר והווניל עד לתערובת אחידה.

מוסיפים את הפרוסות לקלחת (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מוסיפים את הפרוסות לקלחת|צילום: דרור עינב, mako אוכל
חוצים את מקל הווניל (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
חוצים את מקל הווניל|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4 מערבבים בצד את הקמח, אבקת האפיה והמלח בקערה. סוחטים עם מסחטה את התפוזים לקבלת כוס מיץ טרי. מוסיפים בהדרגה למיקסר את השמן, את מיץ התפוזים ואת תערובת הקמח ומקציפים מספר דקות עד לתערובת תפוחה, אוורירית ואחידה.

מקציפים את הסוכר, הביצים והווניל (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מקציפים את הסוכר, הביצים והווניל|צילום: דרור עינב, mako אוכל

סוחטים מיץ תפוזים, ומוסיפים את המיץ והקמחים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
סוחטים מיץ תפוזים, ומוסיפים את המיץ והקמחים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

מוסיפים את קליפות התפוזים המסוכרות, קצוצות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מוסיפים את קליפות התפוזים המסוכרות, קצוצות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5 קוצצים 2/3 מקליפות התפוזים המסוכרות עם סכין ומוסיפים לבלילה. משמנים ומקמחים תבנית ומוזגים את הבלילה לתוכה. אופים למשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

6 מוציאים מהתנור, מניחים צלחת הגשה והופכים עליה בזהירות את העוגה. מברישים את העוגה בסירופ ומקשטים בקליפות המסוכרות שנשארו.

>> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים

>> בפעם שעברה הכנו טראפלס מצופים מעולם אחר

>> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין