אוכל
צילום׃ ערן לוי, mako אוכל

פודינג חלב ומייפל

נכון שגם לכם נמאס ממעדני החלב התעשייתיים, שמפוצצים בסוכר ואלוהים יודע במה עוד? אז במקום רק להתלונן - הנה משהו שאתם יכולים לעשות בנידון, ותאמינו לנו, זה חתיכת משהו טעים. מבוסס על מתכון של האני אנד קו

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 16/08/16 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

שליש כוס קורנפלור

3 כוסות חלב

כוס שמנת מתוקה

3 כפות מייפל

3 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

קורט מלח

להגשה:

פירות חתוכים

מייפל

אופן ההכנה:

1 טורפים היטב בקערה קטנה קורנפלור וכוס אחת של חלב. מניחים בצד.

פודינג חלב ומייפל - טורפים קורנפלור וחלב (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
טורפים כוס חלב אחת עם קורנפלור|צילום: ערן לוי, mako אוכל

2 מחממים את שתי כוסות החלב הנותרות ביחד עם השמנת, המייפל, הסוכר, תמצית הווניל והמלח.

פודינג חלב ומייפל - מחממים את החלב (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
את השתיים הנותרות מחממים|צילום: ערן לוי, mako אוכל

3 מביאים לרתיחה את התערובת ומערבבים מדי פעם. מוסיפים תוך כדי טריפה את תערובת החלב והקורנפלור ומביאים שוב לרתיחה.

פודינג חלב ומייפל - מוסיפים את תערובת החלב (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מאחדים בין התערובת, וטורפים|צילום: ערן לוי, mako אוכל

4 מעבירים ל-8 כלים אישיים (או אחד גדול), מכסים בניילון נצמד צמוד צמוד לפודינג, ממש עליו (כדי שלא יקבל קרום), ומצננים 4 שעות לפחות.

5 מגישים עם הפירות והמייפל.

פודינג חלב ומייפל (צילום: ערן לוי, mako אוכל)
מבט אחרון לפני זלילה|צילום: ערן לוי, mako אוכל

לבלוג של עידית - טעים!

 

>> בפעם שעברה הכנו ממתק שוקולד מטריף