שם: רוז סנטל
גיל: 36
מהיכן בארץ: תל אביב
מזל: דגים
מצב משפחתי: בזוגיות
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי:
1. אבא שלי הוא נוצרי, ואמא שלי היא יהודייה חרדית.
2. אני אוהבת לבשל אוכל מרוקאי.
3. אני לא אוהבת שדוחקים בי או משגיחים עליי.
4. אני אופה באופן עצמאי מאז שאני בת חמש.
5. אני מכורה לדיאט קולה.
המוטו שלי: "אם לא הבנת משהו, זה לא הופך אותו ללא נכון".
המנה האחרונה שהכנתי: "מאפה מלוח - מיני פיצה עם מסקרפונה, עלי רוקט, צ'ילי ושמן זית".
הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "בגיל חמש, בזמן שאפיתי עוגיות שוקולד צ'יפס לבד, בפעם הראשונה וללא עזרה, שרפתי את האגודל כשנגעתי במדף העליון של התנור. עד היום יש לי צלקת".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "את האמת, התאהבתי בקרין גורן על הסט, ואני חושבת שזה יהיה ממש כיף לאפות יחד איתה במטבח, בגלל שהיא נכנסת לתוך האווירה והנשמה של האוכל. אם צריך לבחור כוכב בינלאומי, אני אבחר בגאי פירי, בגלל שהוא מבין מה זה אוכל אמריקאי טוב".
המנה הכי הזויה שאכלתי: "אף פעם לא אכלתי איברים פנימיים של חיה עד שהגעתי לישראל, וראיתי שממש הכל יכול להיכנס לתוך פיתה".
אני הכי אוהב לאכול: "התשובה הזאת יכולה למלא ספר שלם. אני אוהבת אוכל אמריקאי מנחם, אבל אם אנחנו מדברים על קינוחים, אז עוגת שוקולד תמיד מנצחת. אם אנחנו מדברים על אוכל, אז פירה או מאק אנד צ'יז".
שלושה מרכיבים שתמיד תמצאו אצלי במטבח: "את כל הכסף שנשאר לי אני מבזבזת על מצרכים, אז המזווה שלי תמיד מצויד. אף פעם אי אפשר לדעת מתי יהיה לך את הרצון לבשל. אני אובססיבית למשקאות מוגזים, חייבת תמיד שיהיה דיז'ון, צלפים, אנשובי, שמן צ'ילי, מירין ועוד".
ההשראה שלי במטבח: "ג'וליה צ'יילד, שופטת שצפיתי בה בטלוויזיה האמריקאית מגיל שלוש. בתור ילדה, ניסיתי לחקות את הטכניקות הצרפתיות שלה".
העצה הכי טובה שקיבלתי בנוגע לאפייה: "אפייה היא מדע, בעוד בישול לא בדיוק כזה. אתה חייב להיות אדם סבלני, כי דיוק וזמן יחד עם המדע יוצר את התוצאה המושלמת".
מה יכתבו עלייך בעיתון אפייה נחשב? "רוז היא אישה כיפית ואהובה שאוהבת מה שהיא עושה, ורואים את זה באוכל שלה".
אם הייתי קינוח, הייתי: "עוגת מרנג בטעם לימון".
>> לייק לעמוד הפייסבוק של "בייק אוף ישראל" כבר עשיתם?
"בייק אוף ישראל": חמישי ושבת ב-21:00, קשת, ערוץ 12