רשימת חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 קובית שמרים טריים/ שקית שמרים
800 מ"ל (1/3 3 כוסות) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
10 גרם (1 כף) מלח
1 ליטר שמן קנולה
רשימת חומרים לציפוי:
400 גרם (2 כוסות) סוכר.
2 גרם (1 כפית) קינמון.
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, שמרים טריים, מים, סוכר ומלח ומערבלים עד שהחומרים נבלעים ומתאחדים בבצק היטב, ומתקבל בצק אחיד וחלק.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.
- מחממים שמן קנולה (1 ליטר) בסיר רחב ועמוק.
- בקערה רחבת שוליים מערבבים את הסוכר והקינמון.
- קורצים עיגולים כ-30 עיגולים ויוצרים צורה של טבעת.
- מעבירים את הטבעות ספינג' לסיר השמן החם ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.
- מוציאים מן השמן ישירות לקערת הסוכר וטובלים בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים.
המתכון מתאים ל 25-30 יחידות.
מופלטה חגיגית
מרכיבים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים טריים
1 כפית מלח
½ 2 – 2 כוסות מים פושרים
למילוי:
דבש
חמאה
סוכר
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והמלח ומוסיפים בהדרגה את המים עד קבלת בצק דביק מעט.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח כ-30 דקות.
- מכינים קערה מרוחה בשמן וקורצים עיגולים מהבצק ומניחים על הקערה.
- נותנים לעיגולי בצק לנוח כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר ומתחילים לעבוד.
- משטחים את עיגולי הבצק (אפשר עם מערוך או בידיים על גבי משטח משומן קלות) ומניחים במחבת חמה מאוד עם מעט שמן וממתינים עד קבלת צבע זהוב משני צדי המופלטה.
- מורחים בחמאה וסוכר או דבש, מגלגלים ואוכלים.
מתכון ל-25 מופלטות.