אור שפיץ
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "יש לי הפרעות קשב קשות, אני גם מבשלת, המטבח שלי ורוד, אני מסוגלת לבכות מלראות משהו לא צודק, אני חיית במה כבר מגיל צעיר".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "אסי עזר. הוא בן אדם שאומר הכל ללא פילטרים ואני בטוחה שיגיד את האמת, אם זה טעים או לא, בצורה שתגרום לי להתפוצץ מצחוק".
הפדיחה הכי גדולה שקרתה לי במטבח: "הכנתי מילפיי והשארתי את התנור על 250 מעלות, עוד שנייה הבית עלה באש. וכמובן, הסירחון".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של אור שפיץ
אושרי אוחיון
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "אני מנגן בפסנתר, מצייר, תולעת של סרטים, אוהב את החוף אבל לא את הים, מאלתר מיידי".
המוטו שלי: "מי שרואה את המכשולים שבדרך, סימן שהוריד את העיניים מהמטרה".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "הייתי מכין לרמטכ״ל, כדי לתת לו להבין שלצבא גם מגיע משהו טוב".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של אושרי אוחיון
אליאור שחוח
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "אני לא איש של חיי לילה ומועדונים, התחביב הכי גדול שלי אחרי אפייה - זה שינה, מכור למשחקי וידאו, אני השקרן הכי גרוע שיש, כל ילדותי שיחקתי טניס שולחן באופן מקצועי".
העצה הכי טובה שקיבלתי בנוגע לאפייה: "תמיד לאפות עם הלב. טיפה נדוש אבל אמיתי מאוד".
הסטייה הקולינרית שלי היא: "לחדש טעמים ישנים, לעשות לעוגות נוסטלגיה אינטרפטציה משלי".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של אליאור שחוח
אלירן ראובן
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "הייתי שמן בתור ילד, הייתי מתנחל, אני גם מבשל, מחסל שוקולד בשקט, כשאף אחד לא רואה, אני מאוהב בעידן שחר בסתר".
ההשראה שלי במטבח: "אשתי והילדים הם ההשראה שלי, רק אחרי שאני מקבל מהם אישור על הטעם אני ממשיך עם המנה".
אם הייתי קינוח, הייתי: "משהו עם שוקולד וצ'ילי חריף, אבל מתוק".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של אלירן ראובן
ורד אזרואל
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "מאמינה רק בעצמי, לא נוגעת בגבינות, לא נוגעת בחמאה (גם באפייה), גבר ואפייה ביחד - לא ממש מתחבר לי, נותנת לאנשים מתכונים נכונים ובאהבה".
הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "כשהייתי בת עשר אמא שלי אפתה והקציפה שמנת מתוקה. מרוב התלהבות גנבתי את קערת המיקסר, שעשויה זכוכית, ושברתי אותה על דלת התנור שגם היא עשויה זכוכית, גם הקערה וגם הדלת התנפצו לרסיסים".
אם הייתי קינוח, הייתי: "טירמיסו, זה אומר: תרים אותי למעלה".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של ורד אזרואל
מנאר זידאן
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "אני ביישנית, פחדנית, בלתי מרוסנת, ממש אוהבת נחשים, אוהבת לגדל צמחים ובעלי חיים".
הפדיחה הכי גדולה שקרתה לי במטבח: "כשהסכמתי להשתתף ב'בייק אוף ישראל' חשבתי שזה רק אפייה, בסוף הופתעתי לגלות שזאת קונדיטוריה, אבל היה מאוחר מדי כי כבר התקבלתי לנבחרת".
העצה הכי טובה שקיבלתי בנוגע לאפייה: "לקחת מתכון ישן ולחדש אותו, לעשות מהפכה אבל לא לוותר על המתכון הישן".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של מנאר זידאן
נסרה כחיל
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "אני צוחקת ורגועה כלפי חוץ כשאני לחוצה או עצובה, מוכנה להילחם בכל הכוח כדי להצליח ולנצח, אפשר לסמוך עליי בעיניים עצומות, מלאת חום, רגש ונדיבות, כלפי חוץ רכה ולבבית, כלפי פנים חזקה ובטוחה".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "למאיר אדוני, הייתי רוצה לשמוע את דעתו על האוכל שלי וללמוד מהטעויות".
מה יכתבו עליך בעיתון אפייה נחשב? "ערביה מוסלמית עם כיסוי ראש כבשה את העולם עם הקינוחים שלה".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של נסרה כחיל
סמדר שחר
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "חלום חיי היה להיות זמרת, שירה היא חלק בלתי נפרד ממני, הייתי חצי שנה מארחת ביפן, חייתי בקיבוץ חמש שנים וזו הייתה אחת התקופות היפות בחיי, אני חירשת באוזן שמאל ותמיד מסתכלת על השפתיים של מי שמדבר איתי, אמנות היא חלק בלתי נפרד מחיי ואני מציירת ויוצרת בפסיפס".
הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "בגיל 14 הכנתי קרמשניט, הקצפתי את השמנת עם האינסטנט פודינג במקצף ידני שתי דקות בלבד, ולא הבנתי למה הקצפת לא מתייצבת".
המנה הכי הזויה שאכלתי: "נו באמת, אני? מי שמכיר אותי יודע שאני לא ממש מסוגלת להכניס לפה דברים הזויים, רק משובחים".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של סמדר שחר
עידן שחר
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "אני מכור לקיץ ובעיקר לים, ישן רק על מצעים לבנים, לא אוכל פירות, מכור לגלידה וניל, מעדיף מלוח על מתוק".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "במקום אישיות מפורסמת אני מעדיף להכין לאנשים שעושים מצוות ותורמים בשקט, אותם הייתי רוצה לפנק".
הסטייה הקולינרית שלי היא: "כל קינוח חייב להיות סקסי וקלאסי".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של עידן שחר
רוז סנטל
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "אבא שלי הוא נוצרי, ואמא שלי היא יהודייה חרדית, אני אוהבת לבשל אוכל מרוקאי, לא אוהבת שדוחקים בי או משגיחים עליי, אופה באופן עצמאי מאז שאני בת חמש, מכורה לדיאט קולה".
הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "בגיל חמש, בזמן שאפיתי עוגיות שוקולד צ'יפס לבד, בפעם הראשונה וללא עזרה, שרפתי את האגודל כשנגעתי במדף העליון של התנור. עד היום יש לי צלקת".
המנה הכי הזויה שאכלתי: "אף פעם לא אכלתי איברים פנימיים של חיה עד שהגעתי לישראל, וראיתי שממש הכל יכול להיכנס לתוך פיתה".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של רוז סנטל
שחר שמשון
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "אני לא אוכל ירקות, מנגן על כלי הקשה בלהקה, מכור לאגוזי, התחתנתי עם אפרת בצלילה, בעומק 30 מטר באילת, יש לי רישיון טיס".
הסטייה הקולינרית שלי היא: "לנגב חומוס עם ביסלי בצל".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "הייתי רוצה להכין קינוח עם טעמים ישראליים לפייר הרמה, כדי לשמוע את חוות דעתו על הטעם ואיכות הביצוע".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של שחר שמשון
שני קידר כהן
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "מצידי לא לצאת מהבית חודשים, מתה על הבית, חולה על לישון, כשאני נכנסת למטבח זה כמו סופת טורנדו, הכל מיד נהיה בלגן, חלמתי להתחתן מגיל 12, מהדייט הראשון ידעתי ששלומי יהיה בעלי, אפילו התקשרתי להגיד לאבא שלי".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "הייתי רוצה להכין לביבי, כי אני חושבת שלא מעריכים אותו מספיק ומגיע לו הרבה יותר".
המנה הכי הזויה שאכלתי: "זה היה בפיליפינים, 'גלידה', או יותר נכון קרח עם חלב ותוספות לא קשורות. אנשים שם עפים על זה".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של שני קידר כהן
תום יצחקי
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "אם לא הייתי קונדיטור הייתי כנראה וטרינר, לא שותה קפה ובכלל קפאין על כל נגזרותיו, יש לי שתי חתולות ג'ינג'יות, אני מכור לחדשות, מבשל לא רע בכלל".
אם הייתי קינוח, הייתי: "בפירוש הפלזייר סוכרה, בגלל שהוא כל כך וורסטילי וניתן לשלב אין ספור טעמים, ואני מאוד מתחבר למשחקים ושינויים בטעמים".
המוטו שלי: "אסטלה תמיד צודקת. סתם, המוטו שלי הוא על איכות לא מתפשרים".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של תום יצחקי
תומר אומנסקי
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי: "אני דובר רוסית, יש לי אח תאום שלא דומה לי בכלל, הפעם הראשונה שאפיתי הייתה בגיל 7, סדנת האפייה הראשונה שלי הייתה בגיל 13 במסגרת מתנת בר מצווה מאחותי, התחלתי למכור עוגות כבר בבית הספר".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "לחנה לסלאו, אני אוהב אנשים שגדולים מהחיים ובעיקר אנשים שהם כנים ולא משחקים משחקים".
מה הסטייה הקולינרית שלך? "אוכל רוסי הארד קור".
>> לא הספיק לכם? תעודת הזהות המלאה של תומר אומנסקי
"בייק אוף ישראל": ימי חמישי ושבת ב-21:00, קשת, ערוץ 12