אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

פרעצל

פרעצל אמריקאי קלאסי, פריך, שזוף וקריספי מבחוץ, רך, בהיר וכייפי מבפנים. מתכון פשוט ונהדר לבייגלה האהוב עלינו, כולל הטריק המפורסם של הבישול (כן, כן). תנסו, יישארו רק פירורים

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

40 גרם שמרים טריים

260 מ"ל מים קרים

1 קילו קמח לחם, מנופה

260 מ"ל חלב

80 גרם חמאה, רכה

8 גרם לתת נוזלית

50 גרם סוכר

18 גרם מלח

לבישול:

1 ליטר מים

3 כפיות סודה לשתייה

לציפוי:

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים את השמרים והמים. לשים במהירות נמוכה ומוסיפים קמח, חלב, חמאה, לתת, סוכר ומלח. לשים כ-3 דקות במהירות נמוכה, מגבירים את המערבל למהירות בינונית ולשים 5 דקות נוספות, לבצק חלק ואלסטי.

2 מעצבים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

3 מחלקים כל בצק לכדורים של 100 גרם, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים לנוח לרבע שעה. מגלגלים כל כדור לרצועה ארוכה, ומעצבים לצורת פרעצל. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים מבלי לכסות כ-20 דקות.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות. מביאים לרתיחה בסיר גדול מים וסודה לשתייה. טובלים כל פרעצל במים הרותחים למשך 5 שניות, ומוציאים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בעזרת כף רחבה ומחוררת.

5 מפזרים מעל מעט מלח גס, ואופים 16 דקות עד להשחמה. מצננים על רשת.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים