פחזניות על מקל של שי וניצן
הייתה לנו הרגשה שאפשר לסמוך על שי וניצן, המעצבים הגרפיים של בייק אוף, שיכינו לנו קינוח פחזניות מהמם ביופיו: פחזניות נעוצות על מקל בשני צבעים, שני מילויים ושני טעמים שונים ונפלאים. אם לארח - אז ככה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
לקרמבל (לא חובה):
חצי כוס (100 גרם) סוכר
שלושת רבעי כוס (100 גרם) קמח
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
חצי כוס קקאו
לפחזניות:
חצי כוס (120 גרם) מים
חצי כוס (120 גרם) חלב
100 גרם חמאה
1 כפית (5 גרם) מלח
1 כף מלאה (15 גרם) סוכר
1 כוס (140 גרם) קמח
3 וחצי ביצים (גודל מדיום), טרופות
לקרם שוקולד חלב וקרם שוקולד קפה:
250 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
כף אבקת קפה נמס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקרמבל: מערבלים את הסוכר, הקמח והחמאה במהירות במיקסר עם וו גיטרה 4 דקות או עד לקבלת פירורים אחידים. מפסיקים מיד את פעולת המיקסר, כדי להימנע מעיבוד יתר.
2 מוציאים חצי מתערובת הפירורים אל משטח עבודה מרופד בנייר אפייה. מניחים נייר אפייה נוסף על הפירורים ומרדדים את הבצק שבין שני ניירות האפייה למשטח אחיד ודק.
3 מורידים את נייר האפייה העליון ובעזרת קורצן עוגיות עגול קורצים עיגולים בקוטר של 2 וחצי ס"מ. מעבירים לתבנית ומכניסים להקפאה.
4 מוסיפים לפירורים נותרו במיקסר מעט קקאו ומפעילים את המיקסר לערבול קצר. חוזרים על פעולת הרידוד, קריצת העיגולים וההקפאה.
5 מכינים פחזניות: מחממים תנור ל-210 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
6 מביאים לרתיחה את המים, החלב, החמאה, המלח והסוכר בסיר. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת, מנמיכים את הלהבה ומערבבים היטב כ-3-4 דקות.
7 מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כ-2 דקות נוספות לצינון הבצק. מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד לקבלת תערובת אחידה.
8 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר עגול חלק בינוני ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה "טיפות" של פחזניות בקוטר 2 וחצי ס"מ. שומרים על מרחק של כ-2 ס"מ בין פחזנית אחת לשנייה.
9 מוציאים את עיגולי הקרמבל מהמקפיא ומצמידים בעדינות דיסקית לכל פחזנית.
10 אופים את הפחזניות 5 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות או עד להזהבה (חשוב! לא פותחים את דלת התנור במשך כל זמן האפייה).
11 מוציאים את הפחזניות מהתנור ובעזרת צנתר ריבה יוצרים חור קטן בתחתית כל פחזנית. מניחים בצד להתקרר.
12 מכינים קרם שוקולד חלב וקרם שוקולד קפה: ממיסים את השוקולד במיקרו בשלבים, כ-30 שניות בכל פעם, או על בן מארי, מערבבים וממשיכים בהמסה עד שנמס באופן אחיד. מחלקים את הכמות בין שני כלים.
13 מקציפים את השמנת במיקסר 4-3 דקות לקבלת קצפת יציבה. מעבירים חצי מכמות הקצפת לכלי ובו חצי מהשוקולד המומס ומערבבים לקבלת קרם אחיד. מוסיפים לקצפת שבקערת המיקסר את אבקת הקפה הנמס ומקציפים עוד חצי דקה לקבלת קצפת בטעם קפה.
14 מוסיפים את קצפת הקפה בהדרגה ובתנועות קיפול לחצי השני של השוקולד המומס ומערבבים לקבלת קרם. מעבירים את שני סוגי הקרמים לשקיות זילוף עם צנתר חלק קטן וממלאים את הפחזניות הבהירות בקרם שוקולד חלב (נדיבות זה שם המשחק בשלב הזה) ואת יתר הפחזניות בקרם שוקולד קפה.
15 נועצים שתיים או שלוש פחזניות על כל מקל, ומגישים.