טארטלט מסטיק, שוקולד ובננה של ליאן ושירן
הנה לכם הקינוחון הכי מתוק שאתם יכולים להכין אבר: בצק פריך שוקולדי, ועליו קרמים בטעמי בננה ומסטיק. ילדותי? לא נכחיש, אבל אלוהים, כמה שהטארטלטים האלה משמחים
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לטארט שוקולד (רינגים 6 ס"מ):
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
2 ורבע כוסות קמח
2 כפות קקאו
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה
2 חלמונים
לגנאש בזוקה:
חצי חבילה (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 וחצי חבילות שוקולד לבן
חבילת מסטיק בזוקה (ג'ולים)
2 טיפות צבע מאכל ורוד
לקרם בננה:
2 חבילות שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 טיפות צבע מאכל צהוב
2 בננות בשלות
לקישוט:
חבילה שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
טיפה של צבע מאכל ורוד
מטבעות שוקולד לבן
אופן ההכנה:
1 טארט שוקולד: שמים במיקסר את כל החומרים היבשים, מוסיפים קוביות חמאה קרה ומערבבים בוו גיטרה עד לקבלת מרקם של חול. מוסיפים את הביצה והחלמונים, מעבדים עוד 10 שניות ומסיימים את העיבוד ביד (חשוב להימנע מעיבוד יתר). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
2 מרדדים את הבצק ומרפדים את תבניות הטארט. מחוררים במזלג ואופים 5 דקות ב-180 מעלות. מוציאים מהתנור, מחוררים שוב במזלג ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת חדר.
3 גנאש בזוקה: מרתיחים שמנת בסיר ושופכים על השוקולד הלבן. ממתינים כדקה ומערבבים. ממיסים את המסטיקים במיקרו (בזהירות!) ומאחדים בין המסטיקים לתערובת הגנאש. מוסיפים צבע מאכל ומעבירים להתייצבות במקרר. לאחר ההתייצבות מעבירים לשקית זילוף.
4 קרם בננה: מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וצבע מאכל עד לקבלת קצף יציב. מועכים את הבננות בעזרת בלנד מוט עד למרקם חלק. מעבירים את מחית הבננות לשמנת ומקפלים אותה פנימה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר עיגול חלק ומקררים.
5 לקישוט: מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וצבע מאכל ורוד לקצפת יציבה, ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר עיגול חלק.
6 ההרכבה: מזלפים את גנאש הבזוקה על הבצק עד אמצע הגובה. מזלפים קרם בננה ומשטחים מעט. מקשטים בטיפות של קרם בננה וטיפות של קצפת ורודה, ובין לבין מסדרים מטבעות שוקולד חלב.