אוכל

בננה ספליט של מור ונדב

היינו מוכנים שכל עונת "בייק אוף ישראל" תהיה עונת קינוחים בכוסות. משהו בקינוחים המפתים האלה ממש עושה לנו את זה. לשמחתנו, מור ונדב, לא עצרו בקינוח הקדאיף, ודאגו לנו גם לבננה ספליט עם עוגיות אוראו

מור פרלמן ונדב קופרמן | mako אוכל | פורסם 19/04/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לתחתית אוראו:

1 חבילת עוגיות אוראו

לקרם הבננה:

4 חלמונים

חצי כוס (100 גרם) סוכר

6 כפות (50 גרם) קורנפלור

2 וחצי (600 מ"ל) חלב

1 מקל וניל חצוי לאורכו או כפית תמצית איכותית

4 בננות בשלות

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

קרם עוגיות האוראו 

למוס שוקולד החלב:

350 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38-32%

אופן ההכנה:

1 מכינים את תחתית האוראו: מפרידים את העוגיות מהקרם הלבן (שומרים אותו להמשך), שוברים גס את העוגיות, ומסדרים בכל תחתית כוס את שברי עוגיות.

2 מכינים את קרם הבננה: מערבבים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור לתערובת חלקה.

3. מביאים לרתיחה את החלב עם מקל הווניל. לאחר הרתיחה, יוצקים מעט ממנו לתערובת החלמונים כדי לחמם אותם באיטיות, ומערבבים היטב כדי להימנע מבישול הביצים. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה על להבה נמוכה עד שהמרקם מסמיך. מורידים מהאש, מסננים ומצננים.

4 מועכים את הבננות הבשלות לפירה חלק, ומערבבים עם הקרם.

5 ממיסים את קרם עוגיות האוראו במיקרוגל, מוסיפים לקרם ומערבבים היטב.

6. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לקרם הבננות. מזלפים את הקרם לכוסות עם שברי העוגיות, ומעבירים למקרר (אפשר להוסיף כאן שכבה של פרוסות בננה).

7 מכינים את מוס השוקולד: ממיסים את השוקולד עם מיכל אחד של שמנת מתוקה במיקרו או בבן מארי, מערבבים למרקם אחיד, ומצננים היטב.

8. מקציפים את מיכל השמנת השני עד לקבלת קצפת רכה, ומוסיפים אותה בהדרגה ובעדינות לקרם השוקולד, מבלי לאבד נפח, עד שמתקבל מרקם אוורירי של מוס.

9.מזלפים את המוס על גבי הבננות, ואם רוצים מקשטים בשוקולד מגורר, פניני שוקולד או פרוסות בננה.

>> בואו לנסות גם את קינוח הכוסות השני של מור ונדב

>> בפעם שעברה הכנו עם צבי ויובל עוגת שוקולד הדרים

>> מתכונים לפסח