אוכל

עוגת גבינה, שוקולד לבן ותותים של אלה ואביגיל ברבי

הברביות של בייק אוף ישראל מגישות: מתכון לעוגת גבינה שאף שופט לא היה מוצא מילה רעה עליה - עם תחתית של בצק פיסטוק, מוס שוקולד לבן וקציפת מסקרפונה משגעת

אלה ואביגיל ברבי | mako אוכל | פורסם 07/04/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 272 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית סבלה פיסטוק (לתבנית בקוטר 22 או 20 ס"מ):

100 גרם חמאה רכה

3 כפות (45 גרם) סוכר

2-3 טיפות תמצית ורדים

130 גרם קמח, מנופה

חצי כוס (45 גרם) פיסטוקים טחונים דק

קורט מלח

1 כף מחית שקדייה

3 כפות קונפיטורת תות

למוס שוקולד לבן וגבינה:

14 גרם ג'לטין (1 שקית)

4 כפות מים

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

2 גביעים (450-500 גרם) גבינת שמנת 30% שומן בטעם טבעי

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

3 טיפות תמצית ורדים

200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן

לקציפת מסקרפונה:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן

1 גביע (220 גרם) גבינת מסקרפונה

2 כפות גדושות אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

לקישוט:

תותים טריים מוברשים במעט קונפיטורת תות מחוממת

פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מכינים את תחתית הסבלה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2 מקציפים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה 4 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים מי ורדים וקמח מנופה עם פיסטוקים טחונים וקורט מלח, ומערבלים באופן מינימלי עד כדי איחוד. מחלקים לשני שליש ושליש.

3 מרדדים את החלק הגדול של הבצק לעלה בקוטר 22 ס"מ. מניחים בתבנית אופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מוציאים ומצננים היטב.

4 קורצים מהבצק עיגול בקוטר 20 ס"מ ומניחים בתוך תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ. מרפדים את דופנותיה בשקף ייעודי לאפייה.

5 מכינים מוס שוקולד לבן וגבינה: ממיסים ג'לטין במים. מניחים למשך כרבע שעה עד שהמים נספגים בג'לטין.

6 מערבבים את הגבינות בקערה עם חצי כוס מהסוכר ומי ורדים עד שמתקבל מרקם אחיד.

7 ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בשלבים, כ-30 שניות בכל פעם, או על בן מארי. מערבבים וממשיכים בהמסה עד שנמס באופן אחיד. מערבבים עם תערובת הגבינות.

8 מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר הנותר (רבע כוס) רק עד לקבלת קצפת רכה (במרקם של יוגורט).

9 ממיסים את תערובת הג'לטין בעדינות כ-20 שניות במיקרו עד להמסה מלאה ומערבבים מיד עם תערובת הגבינות. מוסיפים פנימה את הקצפת בתנועות קיפול עדינות.

10 יוצקים לתוך התבנית עד לגובה 5 ס"מ. מכסים בנילון ומצננים היטב 4 שעות לפחות או לחלופין מקפיאים כשעה וחצי.

11 מכינים קציפת מסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה עם מסקרפונה ואבקת סוכר במיקסר עם בלון הקצפה במשך 2-3 דקות. נמנעים מהקצפת יתר. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.

12 מרכיבים את העוגה: מזלפים לפי הצורך על העוגה. מקשטים בפיסטוקים קצוצים ותותים טריים.