עוגת גבינה, שוקולד לבן ותותים של אלה ואביגיל ברבי
הברביות של בייק אוף ישראל מגישות: מתכון לעוגת גבינה שאף שופט לא היה מוצא מילה רעה עליה - עם תחתית של בצק פיסטוק, מוס שוקולד לבן וקציפת מסקרפונה משגעת
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית סבלה פיסטוק (לתבנית בקוטר 22 או 20 ס"מ):
100 גרם חמאה רכה
3 כפות (45 גרם) סוכר
2-3 טיפות תמצית ורדים
130 גרם קמח, מנופה
חצי כוס (45 גרם) פיסטוקים טחונים דק
קורט מלח
1 כף מחית שקדייה
3 כפות קונפיטורת תות
למוס שוקולד לבן וגבינה:
14 גרם ג'לטין (1 שקית)
4 כפות מים
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
2 גביעים (450-500 גרם) גבינת שמנת 30% שומן בטעם טבעי
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
3 טיפות תמצית ורדים
200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
לקציפת מסקרפונה:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
1 גביע (220 גרם) גבינת מסקרפונה
2 כפות גדושות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
לקישוט:
תותים טריים מוברשים במעט קונפיטורת תות מחוממת
פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
1 מכינים את תחתית הסבלה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 מקציפים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה 4 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים מי ורדים וקמח מנופה עם פיסטוקים טחונים וקורט מלח, ומערבלים באופן מינימלי עד כדי איחוד. מחלקים לשני שליש ושליש.
3 מרדדים את החלק הגדול של הבצק לעלה בקוטר 22 ס"מ. מניחים בתבנית אופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מוציאים ומצננים היטב.
4 קורצים מהבצק עיגול בקוטר 20 ס"מ ומניחים בתוך תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ. מרפדים את דופנותיה בשקף ייעודי לאפייה.
5 מכינים מוס שוקולד לבן וגבינה: ממיסים ג'לטין במים. מניחים למשך כרבע שעה עד שהמים נספגים בג'לטין.
6 מערבבים את הגבינות בקערה עם חצי כוס מהסוכר ומי ורדים עד שמתקבל מרקם אחיד.
7 ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בשלבים, כ-30 שניות בכל פעם, או על בן מארי. מערבבים וממשיכים בהמסה עד שנמס באופן אחיד. מערבבים עם תערובת הגבינות.
8 מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר הנותר (רבע כוס) רק עד לקבלת קצפת רכה (במרקם של יוגורט).
9 ממיסים את תערובת הג'לטין בעדינות כ-20 שניות במיקרו עד להמסה מלאה ומערבבים מיד עם תערובת הגבינות. מוסיפים פנימה את הקצפת בתנועות קיפול עדינות.
10 יוצקים לתוך התבנית עד לגובה 5 ס"מ. מכסים בנילון ומצננים היטב 4 שעות לפחות או לחלופין מקפיאים כשעה וחצי.
11 מכינים קציפת מסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה עם מסקרפונה ואבקת סוכר במיקסר עם בלון הקצפה במשך 2-3 דקות. נמנעים מהקצפת יתר. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
12 מרכיבים את העוגה: מזלפים לפי הצורך על העוגה. מקשטים בפיסטוקים קצוצים ותותים טריים.