אוכל

עוגת ליאלי ביירות של ליאור וגל

מתכון קלאסי לאחת העוגות הכי אהובות, שהיא כל כולה תענוג מתוק ומושלם ללילות הקיץ החמים. עוגת שכבות של פודינג סולת, קרם שמנת ושכבה קראנצ'ית של קוקוס ואגוזים קלויים

ליאור שרף וגל גלגביסר | mako אוכל | פורסם 18/05/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 364 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס פודינג סולת:

3 כוסות (720 מ"ל) חלב רותח + כוס חלב (240 מ"ל) בטמפרטורת החדר

כוס ושליש (220 גרם) סולת

1 ביצה

2 כפות מלאות (30 גרם) סוכר

לשכבת שמנת:

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 38%-32%

1 כוס (240 מ״ל) חלב

למצע קראנץ':

1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז

1 כוס (100 גרם) פיסטוק מקולף

1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך

1 כוס (100 גרם) קוקוס קלוי

לסירופ:

2 כוסות (300 גרם) סוכר

2 כוסות (480 מ"ל) מים

2 טיפות תמצית מי ורדים

מיץ סחוט מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מביאים את החלב לרתיחה בסיר.

2 מערבבים סולת, סוכר וביצה עם כוס חלב בטמפרטורת החדר בקערה.

3 מערבבים בהדרגה בין החלב הרתוח לעיסת הסולת ומעבירים את העיסה לסיר עם החלב. מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה עד להסמכה. יוצקים את הפודינג לפיירקס, משטחים, מכסים בנילון ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.

4 מכינים קרם שמנת: מקציפים חלב עם שמנת ואינסטנט פודינג וניל במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב. יוצקים את הקרם על פודינג הסולת ומשטחים לגובה אחיד.

5 מכינים מצע קראנץ': מחממים מחבת לחום בינוני וקולים את האגוזים 5 דקות להזהבה קלה. מצננים. קולים את הקוקוס בנפרד. מצננים. קוצצים גס את האגוזים ומערבבים יחד.

6 מפזרים את תערובת הקוקוס-אגוזים על שכבת הקרם באופן שווה.

7 מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר, מים ומי ורדים ומבשלים עד להסמכה. מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים מיץ לימון ומצננים.

8 לפני ההגשה: חותכים למנות יוצקים מהסירופ על כל מנה. 

>> בפעם שעברה כנו פחזניות על מקל של שי וניצן

>> וגם: אפו זאת בעצמכם עם מילון האפייה השלם