אוכל

קינוח קדאיף גבינה ופיסטוק של מור ונדב

הקלישאה על דברים טובים שמגיעים באריזות קטנות מקבלת חיזוק משמעותי עם הקינוח הזה של מור ונדב מ"בייק אוף ישראל". כוס מלאה שכבות של קדאיף, מוס גבינות ופירות טריים - אבל הפעם כזו שכל אחד יכול להכין

מור פרלמן ונדב קופרמן | mako אוכל | פורסם 17/04/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לתחתית הקדאיף:

250 גרם שערות קדאיף

4 כפות (30 גרם) אבקת סוכר

1 כוס (100 גרם) פיסטוקים קלויים טחונים גס

100 גרם חמאה מומסת

למוס הגבינה:

1 גביע (250 גרם) גרם גבינה לבנה 9%

חצי גביע (100 גרם) גבינת מסקרפונה

2 כפות מלאות (20 גרם) אינסטנט פודינג וניל

שליש כוס (70 גרם) סוכר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

לקולי התות:

שליש כוס סוכר

10 תותים

1 כף מיץ לימון

להגשה:

10 כוסות זכוכית קטנות וחלקות

פירות טריים חתוכים לבחירה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2 מכינים את הקדאיף: פותחים את שערות הקדאיף עם הידיים, מפזרים אבקת סוכר ופיסטוקים קלויים טחונים, ופותחים שוב כדי שלא יישארו גושים. יוצקים מעל חמאה מומסת, וממשיכים לפתוח את השערות.

3 מעבירים לתבנית ואופים כ-8-10 דקות או עד להזהבה.

4 מכינים את מוס הגבינה: מקציפים את הגבינות עם האינסטנט פודינג והסוכר, מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עד שנוצר קרם במרקם יציב אבל לא נוקשה.

5 מכינים את הקולי: טוחנים יחד את הסוכר, התותים ומיץ הלימון עד לקבלת תעורבת אחידה.

6 מרכיבים את המנה: מניחים שכבת בסיס של קדאיף בתחתית הכוסות, מזלפים מעל מוס גבינה, ומעליו יוצקים את קולי התות. מקשטים בפירות טריים, שערות קדאיף או פיסטוקים קלויים/מקורמלים, ומגישים.

>> בואו לנסות גם את קינוח הכוסות השני של מור ונדב

>> בפעם שעברה הכנו עם צבי ויובל עוגת שוקולד הדרים

>> מתכונים לפסח