אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

מאפינס קפה, שקדים ושוקולד

רואים את המאפינס האלה? הם בדיוק מה שחסר לכם ליד הקפה של אחר הצהריים. אז יאללה, הם יכולים להיות שלכם בתוך שעה מעכ-שיו

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 07/04/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

ביצה

2 חלמונים L

250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

קורט מלח

2 כפיות קפה נמס

חצי כפית תמצית וניל

שמינית כפית קינמון

45 מ"ל (3 כפות) שמן

175 גרם (כוס ורבע) קמח תופח

30 גרם (שליש כוס) שקדים טחונים

35 גרם (רבע כוס) אבקת קקאו

רבע כפית סודה לשתייה

150 גרם שוקולד צ'יפס

30-40 גרם שקדים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 בקערה טורפים יחד ביצה, חלמונים, שמנת מתוקה, סוכר, מלח, קפה, וניל, קינמון ושמן וטורפים לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, שקדים טחונים, אבקת קקאו וסודה לשתייה ומערבבים רק עד לאחידות.

4 מוסיפים שלושת רבעי מכמות השוקולד צ'יפס (משאירים מעט לקישוט החלק העליון) ומערבבים לפיזור אחיד בבלילה.

5 יוצקים את הבלילה לתוך השקעים וממלאים עד לשלושת רבעי מגובה כל שקע.

6 מפזרים בחלק העליון שוקולד צ'יפס ושקדים קצוצים ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים לחלוטין ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

?