אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

עוגת גבינה עשירה עם פתי בר

בסיס פתי בר קרמלי למטה, מילוי משגע של אוכמניות בקרמל ושכבת גבינה עשירה וציפוי של גנאש שוקולד לבן מוקצף ורוטב קרמל - ככה, שישתלב עם התחתית. קינוח הפתי בר של אלה ואביגיל מבייק אוף ישראל

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 13/06/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.6 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

קילו פתי בר בטעם קרמל

200 גרם סוכר חום

500 גרם חמאה מומסת

למילוי גבינת שמנת וריקוטה:

250 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת ריקוטה

50 גרם סוכר

50 גרם אבקת סוכר

3 ביצים מופרדות

חצי מקל וניל

2 כפות קורנפלור או אינסטנט פודינג וניל

למילוי אוכמניות בקרמל:

300 גרם אוכמניות

200 גרם סוכר

מיץ מחצי לימון

לציפוי:

375 גרם (מיכל וחצי) שמנת מתוקה

180 גרם שוקולד לבן

50 גרם ברס

לרוטב קרמל:

375 גרם שמנת מתוקה

200 גרם סוכר

חצי כוס מים

30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מכינים את בסיס העוגיות: מרפדים את בסיס התבנית ואת הדפנות בנייר אפייה. שימון הדפנות יגרום לנייר להיצמד למקום. מערבבים בכף את חומרי הבסיס עד לקבלת תערובת לחה, ושומרים חצי בצד לציפוי. מניחים שכבה דקה ואחידה של התערובת בתחתית התבנית ומהדקים אותה. ביד אחת מחזיקים את התבנית באלכסון ומהדקים מהתערובת על גבי חלקן התחתון של הדפנות. בכל פעם משתמשים בכמות קטנה ומניחים אותה באופן חופף לכמות שהנחנו קודם לכן עד לכדי כיסוי מלא של הדפנות. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 20 דקות או לשוק פריז למשך 10 דקות.

2 מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים ישירות את הבסיס במשך 10 דקות בלבד. מוציאים ומצננים מעט אך לא מכבים את את התנור. 

3 לאוכמניות בקרמל: ממיסים במחבת רחבה סוכר ויוצרים קרמל. מוסיפים אוכמניות ומיץ לימון ומבשלים יחד על להבה בינונית במשך מספר דקות עד שהאוכמניות מגירות נוזלים ונמסות לתוך הקרמל. מצננים את התערובת.

4 מכינים את מילוי הגבינה: מערבבים גבינות עם אבקת סוכר, קורנפלור חלמונים ותמציות טעם. מקצפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

5 יוצקים על תחתית הפתי בר האפויה חלקית אוכמניות בקרמל ומעל יוצקים את תערובת הגבינה. אופים ב-170מעלות כ-50 דקות. מצננים היטב. 

6 לגנאש שוקולד לבן: בקערת זכוכית מניחים את השוקולד הלבן, יוצקים חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה וממסים במיקרוגל – בכל פעם כמה שניות. מוציאים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בקירור (כשעתיים לערך). כעבור שעתיים או אחרי שהתערובת הצטננה כראוי, מוסיפים לקערת המיקסר מיכל נוסף של שמנת מתוקה קרה ומקציפים עד לקבלת קציפה - נזהרים מהקצפת יתר.

7 לציפוי: מניחים שכבה של תערובת הפתי בר שנותרה מהבסיס, ומזלפים את הגנאש המוקצף מעל העוגה המצוננת.

מגישים בלווית רוטב קרמל, עם קישוטי שוקולד לבן או חלב ומעט ברס.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים