טרייפל תותים וקרם פיסטוק
יש לנו חולשה לקינוחים שלא צריך לחלוק עם אף אחד, והכוס היפה והמעוצבת הזאת עונה בדיוק על ההגדרה. אז מה קורה כשמשלבים בין תותים לפיסטוקים? רק דברים טובים. באחריות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
להכנת התותים:
150-200 גרם תותים
1 כף סוכר
חצי כפית תמצית וניל
לקרם פיסטוק:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
1 כף גדושה של מחית פיסטוק
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
לפירורים:
70 גרם (חצי כוס) קמח
70 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
25 גרם שקדים או אגוזי מלך
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את התותים: חותכים את התותים לקוביות קטנות, שמים בקערה ומערבבים עם הסוכר ותמצית הווניל.
2 מניחים 1-2 כפות של קוביות התותים בתחתית כל כוס הגשה ושומרים במקרר.
3 מכינים את קרם הפיסטוק: בקערת מיקסר מקציפים יחד את השמנת המתוקה, מחית הפיסטוק, אבקת הסוכר, האינסטנט פודינג ותמצית הווניל, ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
4 מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים שכבה נדיבה על גבי קוביות התותים.
5 מכינים את הפירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, הסוכר, החמאה, השקדים (או האגוזים) והמלח, ומעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
7 שמים את תערובת הפירורים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10-15 דקות, עד שהפירורים מזהיבים בצורה אחידה.
8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים פירורים על גבי שכבת קרם הפיסטוק, ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט