אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

בבקה תפוחים וקינמון

את האמת, אם היו מציעים לכם לעבור לגור בתוך עוגת שמרים, לא הייתם קופצים על המציאה? אז אנחנו אומרים - אם כבר לגור בתוך עוגת שמרים, שתהיה עם מלית ביתית ונעימה של תפוחים

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 25/05/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק שמרים (2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח שמרים

70 מ"ל (שליש כוס) שמן

75 גרם (שליש כוס) סוכר

120 גרם (חצי כוס) רסק תפוחים

120 מ"ל (חצי כוס) מים

קורט מלח

כפית תמצית וניל

לתפוחים המקורמלים:

4-5 תפוחים מזן גראני סמית, קלופים

50 גרם (רבע כוס) סוכר

1 כפית מיץ לימון

לקרם קינמון ואגוזים:

75 גרם (שליש כוס) שמן קוקוס

200 גרם סוכר חום כהה

1 כף קינמון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בצק שמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח שמרים, שמן, סוכר, רסק תפוחים, מים, מלח ווניל ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה במקום חמים עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.

3 תפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.

4 במחבת רחבה שמים סוכר ויוצרים קרמל על להבה גבוהה.

5 כשהקרמל מוכן מוסיפים קוביות תפוחים ומיץ לימון ומבשלים הכל יחד במשך 5-6 דקות עד שהתפוחים מעט מתרככים.

6 מסננים מהנוזלים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

7 קרם קינמון ואגוזים: ממסים את השמן, מוסיפים סוכר, קינמון ואגוזים קצוצים ומערבבים לתערובת אחידה.

8 הכנת הבבקה: מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים שווים.

9 על משטח מקומח מרדדים כל חלק של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.

10 מורחים מחצית מכמות קרם הקינמון ומפזרים מחצית מכמות קוביות התפוחים המקורמלים.

11 חוצים את הבצק לרוחבו ומגלגלים ל-2 רולדות דקות.

12 יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הדקות ומניחים בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת.

13 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.

14 מכסים את הבבקות במגבת לחה ומתפיחים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגות כמעט מכפילות את נפחן.

15 מחממים תנור ל-170 מעלות.

16 אופים את העוגות במשך 30-40 דקות או עד שהן זהובות ויציבות.

17 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט 

>> בפעם שעברה הכנו פוקצ'ות אישיות מטריפות

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?