עוגת נקטרינות ופירורים
אוהבים עוגות בחושות? ברור, מי לא אוהב עוגות בחושות. ואם נגיד לכם שיש לה גם ציפוי פירורי מתפצפץ, ושבפנים מסתתרות פרוסות נעימות של נקטרינות? ככה חשבנו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
3 כפות סוכר חום כהה
3 ביצים L
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
200 מ"ל (1 מכל) יוגורט 3% שומן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי או רום
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח תופח
5-6 נקטרינות
אבקת סוכר לקישוט
לפירורים:
70 גרם (חצי כוס) קמח
70 גרם (שליש כוס) סוכר דמררה
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
25 גרם שקדים או אגוזי מלך
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הפירורים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, סוכר, חמאה, שקדים ומלח ומעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2 העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
3 שמים בקערה סוכר, סוכר חום, ביצים, שמן, יוגורט, מלח, וניל וברנדי וטורפים לתערובת אחידה.
4 מוסיפים קמח תופח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
5 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
6 חותכים את הנקטרינות לשמיניות ומניחים בצפיפות בחלק העליון של העוגה.
7 מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה על הנקטרינות.
8 אופים 40-50 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
9 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט