עוגת גבינה קרה עם קרם קפה ושוקולד לבן
שבועות עוד רגע כאן, ובין שלל המאכלים החלביים שתכינו לערב החג, כדאי מאוד שתיקחו בחשבון את העוגה המפוארת הזו. בכל זאת, יש כאן מכל טוב ארץ זבת החלב, השוקולד הלבן וקרם הקפה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה:
450 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת 25% שומן
350 גרם (מכל וחצי) גבינה לבנה 9% שומן
150 גרם (1 כוס + 3 כפות) אבקת סוכר
80 גרם (1 שקית) אינסטנט פודינג שוקולד לבן
1 כפית תמצית וניל
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
לקרם הקפה:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפיות קפה נמס
1 כפית אבקת קקאו
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים עד לקבלת אבקה דקה.
2 מוסיפים את החמאה המומסת, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
3 מעבירים את התערובת לתחתית התבנית, מהדקים היטב לשכבה אחידה, ומצננים במקפיא במשך כשעה.
4 מכינים את שכבת הגבינה: בקערה גדולה טורפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
6 מוסיפים כשליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה וטורפים היטב.
7 מוסיפים פנימה את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
8 יוצקים את התערובת על גבי הבסיס הקר ומשטחים את החלק העליון.
9 מקפיאים את העוגה לחלוטין במשך שש עד שבע שעות לפחות.
10 מכינים את קרם הקפה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את השמנת מתוקה, הקפה הנמס, אבקת הקקאו, אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אחיד ויציב מאוד.
11 מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ.
12 מזלפים תלוליות קרם קפה בחלק העליון של העוגה.
13 מקשטים בשוקולד לבן מגורר בחלק המרכזי.
14 מפשירים את העוגה במקרר במשך 4-5 שעות ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט