קינוח שכבות שוקולד
הקינוח הזה מצריך קצת השקעה, אבל תסתכלו על התמונה - הוא שווה כל דקה של זילוף. שכבות שכבות, טעמים טעמים, שיוצרים ביחד שלם שגדול בהרבה מסך חלקיו
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (8 מנות):
לקרם שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב
125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל עם פצפוצים (לגרסה שוקולדית יותר, אפשר להחליף בפודינג שוקולד)
לקרם חמאת בוטנים:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
60 גרם (3 כפות) חמאת בוטנים
כף אינסטנט פודינג וניל
25 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
לקצפת:
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל או פודינג וניל עם פצפוצים
1 כפית תמצית וניל
לקישוטים:
50-60 גרם שוקולד צ'יפס מריר
30-40 גרם נטיפי חמאת בוטנים
אגוזים קצוצים דק
אופן ההכנה:
1 קרם שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
2 מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
3 מוסיפים אינסטנט פודינג ומערבבים עד שאחיד.
4 יוצקים את התערובת לתוך כוסות של 150 מ"ל וממלאים לגובה 1-2 ס"מ.
5 מצננים את הכוסות במקרר במשך כרבע שעה עד להתייצבות קלה של קרם השוקולד.
6 קרם חמאת בוטנים: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, חמאה בוטנים, פודינג וניל ואבקת סוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
7 מעבירים את הקרם לשק זילוף (אין צורך בצנתר) ומזלפים שכבה יפה על גבי קרם השוקולד.
8 מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מריר ונטיפי חמאת בוטנים.
9 קצפת: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
10 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2-3 ס"מ ומזלפים תלוליות גבוהות על גבי שכבת קרם הבוטנים.
11 מקשטים בשוקולד צ'יפס, נטיפי חמאת בוטנים ואגוזים קצוצים דק.
12 שומרים את הקינוחים עטופים היטב במקרר עד 4-5 ימים. את הקישוט על הקצפת מומלץ להוסיף לפני ההגשה.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט