מצרכים:
120 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
160 גרם סוכר
4 ביצים
80 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים גס
40 גרם קמח תפוחי אדמה
80 מ"ל שמן
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל160 מעלות.
- ממיסים בקלחת שוקולד, חמאה ו70 גרם מהסוכר (היזהרו שלא לשרוף את השוקולד) ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
- מקציפים ידנית בקערה את הביצים ואת יתרת הסוכר, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.
- לאחר שהתערובת אוורירית ובהירה, מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את קמח התפוחי אדמה ואת האגוזים, ומוסיפים לתערובת הביצים והשוקולד.
- מוסיפים שמן ומאחדים הכל עד לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית אפייה בגודל של 20X30 ס"מ בנייר אפייה.
- אופים כ-20-25 דקות עד שהבראוניז מקבל קרום יציב מלמעלה.
- מניחים את הבראוניז בצד להתקרר לגמרי.
- אפשר לגוון ולהחליף את האגוזים בכל דבר שתרצו- שוקולד לבן, שוקולד צ'יפס או לזלף ריבת חלב בנקודות על גבי הבראוניז.