מלחמה היא תקופה מורכבת עבור אזרחים ועסקים כאחד. בחודשים שחלפו מאז טבח שמחת תורה עסקים רבים נקלעו לקשיים, בעיקר בשל גיוס המילואים המאסיבי שלא היה כדוגמתו מאז קום המדינה. הפעם ננסה להבין, בעזרת עו"ד מירית מועלם המתמחה בדיני תאגידים, מתי חברה מסוגלת להשתקם ומתי קשייה חמורים מכדי שתוכל לשוב ולעמוד על הרגליים.

תחילת ההידרדרות היא בצלצול מהבנק. שיחת טלפון שנדמית לא דחופה ומעידה על קשיים תזרימיים מינוריים בלבד, אך בפועל מבטאת את תחילתו של כדור השלג. אם בעל העסק יתעלם מהתרעת הפקידה בבנק, עליו לדעת שצפויה לו בהמשך שיחה קשה בהרבה עם מנהל הבנק. פנייה לייעוץ עם עו"ד כבר בשלב הזה היא המפתח להצלת העסק.

נורת אזהרה נוספת בקשר להידרדרות העסק היא אובדן הכסף הנזיל. מדובר במאפיין קלאסי לתקופת המלחמה, בה בעלי עסקים רבים עוזבים הכול בצד וניגשים להילחם על הגנת המולדת. אלא שמטבע הדברים, קיימות לעסק הוצאות שימשיכו "לדפוק" גם כשהוא לא פעיל. כשהתזרים פוסק וההוצאות לא נעצרות זו בעיה, וחשוב להתייעץ לגביה בהקדם.

עו
עו"ד מירית מועלם והמגישה טלי מץ|צילום: פסקדין

תוהים כיצד עו"ד יכול להציל עסק שרק מוציא ולא מכניס? תתפלאו, קשת הפתרונות לעסק בקשיים היא רחבה ביותר וכוללת, בין השאר, אפשרות ל"הקפאת הליכים" – מצב שבו בית המשפט מעניק "מטריית הגנה" לחברה מפני הליכי הגבייה נגדה, תוך שניתנת לה הזדמנות אמיתית להציע תכנית להבראתה.

לא כל קושי תזרימי מהווה "מכת מוות" לעסק, אך קיימים מקרים שבהם אין מנוס מפירוק החברה. בעלי עסקים שמתקשים לקבל את גזרת הגורל הזו נוטים לחתום על ערבויות אישיות מול ספקים במטרה להציל את מה שניתן אבל שימו לב – מדובר בטעות מרה שמסכנת את נכסיו של בעל העסק.

כולנו תקווה שהמלחמה תסתיים בקרוב עם ידינו על העליונה והשבת החטופים, ושהעסקים בארץ ישובו לפרוח, אבל עד אז חשוב להבין כיצד להתמודד עם הקשיים. הפרק הבא יסייע לכם להבין כיצד לפעול על מנת לתקן את המצב במהירות וביעילות. האזינו עכשיו >>

עו"ד מירית מועלם עוסקת בדיני חברות, פירוקים, הקפאות הליכים וחדלות פירעון

עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.