אם יש סקטור אחד שהקורונה העלתה את הביקוש אליו - זה בית פרטי עם גינה. לא פלא שהמושבים והכפרים הפכו ליעד מבוקש בשנה האחרונה ורבים מעוניינים לנטוש את העיר וחיי הנוחות עבור האפשרות להסתובב בימי הסגר ברדיוס של יותר מ-80 מטרים רבועים.

באתר madlan זיהו את המגמה וכעת הם מדרגים את עשרת היישובים הכי פופולריים שהביקוש אליהם גדל בזמן הקורונה.

מגדל

על חופה של הכנרת, מעט צפונית לטבריה, שוכן לו כפר מגדל. ההתעניינות ביישוב הזה עלתה ב-1,367 אחוזים מאז תחילת הקורונה. למתעניינים - מחיר למטר יעלה בסביבות 11,000 שקלים ומחיר קוטג' או דו משפחתי עולה 1,540,000 שקלים.

מוצא עלית

במקום השני נמצא מוצא עלית, ישוב קטן ממש לפני ירושלים. מחיר למטר ממוצע יאמיר לסכום של כמעט 20,000 שקלים ומחיר קוטג' או דו משפחתי יעלה לכם בהתאמה 3,900,000 שקלים.

כפר שמריהו

היישוב מדורג במקום גבוה מאוד בסולם החברתי-כלכלי (10 מתוך 10), ומתגוררים בו רבים מהתושבים העשירים ביותר בישראל. ככזה, לא נרשמו עסקאות חדשות בתקופה האחרונה שמשקפות את מחירי הבתים או הקרקעות באזור.

ארסוף

היישוב, המשויך למועצה המקומית חוף השרון, מוגדר כיישוב היקר ביותר בארץ וממוקם קו ראשון למים. הוא כולל רק וילות יוקרה ובניין יוקרה אחד ויחיד הכולל 10 דירות על פני שישה מפלסים. גם כאן, למרות הפופולאריות הרבה - לא נרשמו עסקאות חדשות בתקופה האחרונה.

בית העם ברמות השבים (צילום: ישראל זלר, pikiwiki)
רמות השבים. במרכז עם ניחוח של פעם|צילום: ישראל זלר, pikiwiki

רמות השבים

דרומית לרעננה, שוכן לו ישוב רמות השבים. ביישוב הקטן מתגאים בעיקר בפעילויות התרבות הענפות וכן בפעילויות הנוער, על כן, לא פלא שהוא גרר אחריו גידול של מעל 300 אחוזים בהתעניינות בתקופת הקורונה. מחיר למטר רבוע עומד על 25,800 שקלים, ומחיר קוטג' או דו משפחתי יעלה בסדר גודל של 6,450,000 שקלים.

 געש

קיבוץ הממוקם על חוף הים התיכון, מעט צפונה מהרצליה, השייך למועצה אזורית חוף השרון. בקיבוץ קיימת מערכת חינוך הכוללת חינוך לגיל הרך, בית ספר יסודי וחברת נעורים, מתנהל בשיטת החינוך הקיבוצי ומדגיש חיבור לטבע ולקהילה. עם תג מחיר של 30,700 שקלים למטר מרובע ועסקה במעל 6 מיליון שקלים על בית שנסגרה בפרוייקט החדש - אין ספק שזהו אחד היישובים המבוקשים בארץ.

חרוצים

גם חרוצים, היישוב קהילתי באזור השרון, מצפון לעיר רעננה, שייך למועצה אזורית חוף השרון, אך זול יותר מהיישובים האחרים ברשימה. עבור 4,500,000 שקלים תוכלו לקנות בית או לבנות אחד תמורת 25,000 שקלים למטר. במדלן מדווחים כי הוא עלה ביותר מ-350 אחוזים בחיפושים בזמן הקורונה.

נווה ירק

מושב נוה ירק ממוקם בין פתח תקווה להוד השרון. מדובר במושב המשתייך לתחום מועצה אזורית דרום השרון, כמו רמות השבים הממוקם למעלה. גם היישוב הזה זכה, על פי מדלן להתעניינות של כמעט 350 אחוזים, אך בניגוד לרמות השבים, לא נרשמו עסקאות לאחרונה המעידות על שווי שטח או בית בישוב.

צוקי ים

צוּקֵי יָם הוא יישוב קהילתי השוכן צפונית לעיר נתניה, בשטחי המועצה האזורית עמק חפר, ובו כ-90 בתים. החוף הצמוד ליישוב נחשב לאחד החופים היפים במדינה ואף מוצע כיום כשמורת טבע עתידית. היישוב זכה להתעניינות של מעל 530 אחוזים בתקופת הקורונה והמחיר, המתבסס על עסקאות אחרונות שנעשו בשנת 2017, עומד על 24,000 שקלים למ"ר ו-6,000,000 שקלים לבית דו משפחתי או קוטג'.

יערה

יערה הוא מושב בגליל העליון המערבי, על יד שלומי, המשתייך למועצה אזורית מעלה יוסף. שמו של היישוב סמלי והוא מתייחס ליערות הגליל הסמוכים אליו. מדובר ביישוב עם נתוני החיפוש הגבוהים ביותר: מעל 2,500 אחוזים בקפיצה לעומת עבור "רק" 10,000 שקלים למ"ר תוכלו לגור כאן או לקנות בית שיעלה בסביבות 1,600,000 שקלים.

בצרה

בצרה הוא מושב שיתופי באזור השרון, מצפון לעיר רעננה, השייך למועצה אזורית חוף השרון ואחד היישובים היוקרתיים באזור. העסקה האחרונה שבוצעה שם עמדה על ‏4,700,000 למגרש בשטח של 140 מ"ר.

רשפון

רִשְׁפּוֹן הוא מושב עובדים באזור השרון, המשתייך למועצה אזורית חוף השרון הגובל בכפר שמריהו בדרום, ברעננה במזרח, בשפיים בצפון ובכביש החוף במערב. למושב אין גישה ישירה לים אבל זה לא הפריע לעלייה בהתעניינות של למעלה מ- 260 אחוזים בחודשים מרץ עד נובמבר. לצערכם לא נרשמו עסקאות בתקופה האחרונה שיעידו על הערך העכשווי של בתים וקרקעות לקנייה.

מושב כרמי יוסף (צילום: Alla Khananashvili, shutterstock)
מושב כרמי יוסף. ממוקם בין כרמים באיזור השפלה|צילום: Alla Khananashvili, shutterstock

כרמי יוסף

יישוב קהילתי בשפלה ממזרח לרחובות ולרמלה, והוא נמנה עם יישובי המועצה האזורית גזר. ביישוב, הממוקם בין כרמים באיזור, תוכלו לקנות קרקע לפי 21,000 שקלים למטר מרובע או לרכוש בית תמורת לא פחות מ- 5,250,000.

יד חנה

יד חנה, השייך למועצה אזורית עמק חפר, היה מאז היווסדו ועד לשנת 2005 קיבוץ, אז עבר הפרטה וכעת הוא נחשב למושב שיתופי. ענפי המשק העיקריים הם מטעי אבוקדו ופרדסים. ביישוב בריכת שחייה הפתוחה למנויים מבחוץ ומבני תעשייה להשכרה. בתקופת הקורונה חלה עליה בהתעניינות של כמעט 340 אחוזים בקרב מחפשי הדיור. מי שירצה לרכוש שם קרקע או בית, יאלץ להיפרד מ-14,500 שקלים למ"ר או מ-2,465,000 עבור בית.

לצד ישובים אלו, חלה עלייה בהתעניינות של עוד מושבים בארץ , כולם באזור המרכז. בינהם קיבוץ בחן במרכז ( 646 אחוזים), מושב עולש במרכז (594 אחוזים), כפר סירקין במרכז (484 אחוזים), מכמורת (344 אחוזים), חופית באיזור המרכז (317 אחוזים) וצופית (264 אחוזים).

"הקורונה הביאה לשינוי טעמים בכל הקשור לחיפושי הנדל"ן של הישראלים. בשעה שמחוז תל אביב מאבד מכוחו, אנחנו רואים עלייה ניכרת בחיפושים ובצפיות בנכסים בקיבוצים, במושבים ובישובים כפריים", אומר טל קופל, המשנה למנכ"ל madlan. "המעבר המהיר של המשק הישראלי לעבודה מרחוק בכל מקום שבו זה אפשרי 'פתח' למעשה את שוק הנדל"ן והפחית את כוחו של קריטריון שהיה עד כה מהמרכזיים ביותר בבחירת בית - מרחק ממקום העבודה. גם הרצון להתקרב לטבע ולאפשר לילדים מרחבים להתרוצצות, במקום להעביר את הסגר בדירת 3 חדרים בלב עיר צפופה, ודאי השפיע על שינוי הטעמים, כמו גם העובדה שישובים מסוימים (בעיקר קיבוצים) סגרו את עצמם בפני זרים ומספר הנדבקים בהם היה ונותר אפסי כמעט".

"הפופולריות של מגדל, הממוקם במקום הראשון, מעלה על הדעת סוג נוסף של מתעניינים: אלה המעוניינים בבתי או דירות נופש בנוסף לדירתם במרכז, כאלה שיאפשרו 'מילוט' בשעת סגר. במקום הראשון מבחינת העלייה בהתעניינות נמצא מושב קטן ואנונימי למדי, יערה שליד שלומי. זהו מושב קטן ומיוחד מאד - למעשה, הוא היה הישוב הראשון שנוסד במדינת ישראל כישוב מעורב, ועד היום מתגוררים בו יחדיו יהודים וערבים", הוא אומר.

"אחד בדברים המעניינים שמצאנו הוא שפרט למקום הראשון, בו נמצאת כאמור המושבה מגדל, גם כשמודבר בקיבוצים ובמושבים הישראלים עדיין מעדיפים להתגורר במרכז. נקודה נוספת למחשבה היא היעדרם המוחלט של מושבי וקיבוצי הדרום מהרשימות. נראה שכאשר הישראלים חושבים על יציאה מהעיר הם מעדיפים לעשות זאת לכיוון צפון, ואילו המדבר קוסם להם פחות".