המסחר בבורסה בת"א התנהל ברוב היום (א') בעליות חדות, ואף ננעל במגמה זו. את העליות הוביל מדד הנדל"ן שהוסיף 2.2% לערכו, בהובלת מניית כלכלית ירושלים שעלתה ב-7.4%. במדד הבנקים שעלה ב-1.9% בלטה מניית דיסקונט שהוסיפה 3.4% לערכה. מדד המעו"ף התחזק בסיום המסחר ב-1% בהובלת מניית החברה לישראל שטיפסה ב-8.4%, מנגד משכה את המדד מטה, מניית מגדל שנחלשה ב-3.9%.
בגזרת האג"ח הקונצרניות נרשמה מגמה מעורבת: מדד התל-בונד 20 נחלש ב-1% ומדדי התל-בונד 40 ו-60 הוסיפו 2% ו-0.2% בהתאמה.
המשקיעים בבורסה בת"א המשיכו להתרגל לשינויים הרבים שהתרחשו בשבוע האחרון ובהם קיצור שעות המסחר בבורסה אשר נועלת את שעריה כיום ב-16:30, לשינוי המקיף שחל עם פתיחת השנה בהרכבי המדדים בבורסה, ולסביבת הריבית הנמוכה במשק לאחר ההפחתה החדה בשיעור הריבית בשבוע שעבר ב-0.75% לרמת שפל היסטורית של 1.75%.
ברקע למסחר בת"א, היה המסחר בוול סטריט, בו המדדים המובילים עלו בין 3%-3.5% וסיכמו שבוע חיובי ברמות הגבוהות ביותר מזה חודשיים, כאשר למעשה היתה זו פתיחת השנה החזקה ביותר שנרשמה בוול סטריט מאז שנת 2003.
מה חושבים הכלכלנים
כלכלני הראל פיננסים מתייחסים בסקירתם החודשים להסלמה הלחימה ברצועת עזה ואומרים כי הפגיעה התקציבית האפשרית של הלחימה בעזה מטרידה במיוחד על רקע הירידה הניכרת בתקופה האחרונה בהכנסות ממיסים, המיתון הצפוי והגידול המהיר בגירעון התקציבי. להערכתם הדבר עשוי להוביל לירידה בשוקי המניות והאג"ח ולפיחות של השקל. הלחימה עשוייה להוביל לירידה של 30 מיליארד שקל בגביית מיסים.
כלכני לידר שוקי הון אמרו היום במסגרת סקירתם כי שוק האג"ח צפוי להגיב באופן שלילי להסלמה בעזה. השחרים נסחרים בירידות שערים. תחזית בנק איגוד לאינפלציה ב-12 החודשים הקרובים עודכנה לרמה של 0.3%, ובשנת 2009 -תחזית האינפלציה היא לרמה של 0.9%.
כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית העריכו כי: "שינוי כיוון בבורסה יגיע רק כשיבצבצו סימנים ראשונים לתחילת ההתאוששות בכלכלה הגלובלית - שכרגע לא באופק", "ייתכן כי מבצע 'עופרת יצוקה' יביא בטווח הקצר לעליית פרמיית הסיכון של ישראל - אך בהמשך חוסר הוודאות הביטחוני יגביר הנטייה להשקעה באג"ח ממשלתיות".
בבנק הפועלים סבורים כי עדיין ישנן חברות שצפויות להציג שיפור בתוצאותיהן גם בשנה הנוכחית. בתחזיתם ל-2009 הם צופים מגמה חיובית בתוצאות חברות התקשורת, האנרגיה והפרמצבטיקה, מאחר שמדובר בחברות הפועלות בתחומים בסיסיים, אשר הביקושים למוצריהן צפויים להיפגע באופן מתון, אם בכלל, גם בעת מיתון במשק.
המעו"ף עלה ב-1% ל-674.24 נקודות, ת"א-100 הוסיף 1% ל-590.67 נקודות, התל-טק עלה ב-0.9% ל-143.31 נקודות, מדד הנדל"ן בלט בעלייה של 2.2% ל-150.93 נקודות, מדד הבנקים הוסיף 1.9% ל-644.85 נקודות.