המסחר בת"א נחתם בעליות שערים, שאף התחדדו בשעה האחרונה בחלק מהמדדים המובילים, ביחס לעליות שנרשמו מוקדם יותר היום. עליות השערים נעו בטווח שבין 1.8% ל-4.4% בהובלת מדדי הנדל"ן והבנקים. בין מניות המעו"ף בולטות לחיוב מניות אורמת ולאומי, ומנגד מושכות מניות פריגו ונייס. גם בגזרת האג"ח הקונצרניות נרשמו עליות שערים, כשמדדי התל-בונד טיפסו ב-0.4%-1% בהובלת התל-בונד 40.
נזכיר, כי המשקיעים בת"א שבו היום מסוף השבוע הארוך באווירה אופטימית, כשהם שואבים עידוד מהעליות בהם נחתמו ימי המסחר האחרונים בבורסות מעבר לים, זאת על אף התכווצות חדה מהצפי בתמ"ג בארה"ב, אינפלציה אפסית באירופה ופשיטת הרגל הקרובה של ג'נרל מוטורס.
רם קאהן, מנהל דסק מסחר בבנק הבינלאומי, מסביר ל"גלובס" את עליות השערים שנרשמות היום באג"ח הממשלתיות. "המשקיעים מנסים לשמור על אותו המרווח בין האג"ח הממשלתית של ארה"ב ל-10 שנים, לבין האג"ח הממשלתית-השקלית 0219". נזכיר, כי לאחר נעילת שבוע המסחר בתל-אביב ביום רביעי שעבר, הנפיק משרד האוצר האמריקני 102 מיליארד דולר באג"ח אשר הביא למסחר תנודתי בשוק האג"ח בשלושת ימי המסחר האחרונים בוול סטריט". דווקא תוכניות גיוס החוב של משרד האוצר המקומי לא מוגדרת על-ידי קאהן כ"מפתיעה". "העליות באג"ח הממשלתיות משפיעות גם על שוק האג"ח הקונצרניות, וייתכן כי מדובר באפיק המשמש חלופה 'עם פלפל' להשקעה הסולידית על רקע רמת הריבית הנמוכה", הוסיף.
את יום המסחר האחרון של החודש מלווים דו"חותיהן של חברות רבות שמפרסמות ברגע האחרון את תוצאות הרבעון הראשון של השנה, כשביניהן נציין את הבנקים לאומי ודיסקונט ואת אפריקה ישראל. במהלך סוף השבוע האחרון פורסמו דו"חות של חברות נוספות שצפויות להגיב הבוקר לראשונה לפרסומים, ביניהן נציין את אלרוב ואוסיף.
13,060 עובדים הצטרפו למעגל האבטלה בישראל בחודש אפריל; מספר דורשי העבודה במשק הגיע ל-235 אלף. כך עולה מנתונים שפירסם היום שירות התעסוקה. בניתוח נתוני המגמה - בחודש אפריל היו 13 ימי עבודה בלבד, ולכן מספר המפוטרים עלול היה לעמוד על 25,522 אלמלא החגים. ב-12 החודשים האחרונים נרשמה עלייה של 23.3% במספר המובטלים.
בנוסף, היום פירסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את נתוני התחלות הבניה ברבעון הראשון של 2009, שירדו ב-9% כאשר הירידה חלה ב-31.7% מהדירות במרכז הארץ.
בנוסף פורסם כי חלקו של הציבור בסך ההוצאה הלאומית לבריאות בישראל, המשיך לגדול בשנת 2007 ב-0.1% לרמה של 43% מסך ההוצאה, לעומת 42.9% בשנת 2006 ולעומת 31.4% בלבד בשנת 1995. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
בסקירות סוף השבוע העריכו כלכלני בנק הפועלים: "גל העליות פותח אפשרות למימושי רווחים אך בטווח הארוך והבינוני המגמה החיובית תימשך", ובהתייחסם למדד העריכו בפועלים: צפויה עלייה חד פעמית באינפלציה בשל העלאות המיסים שלא תוביל להעלאת ריבית. כלכלני בנק לאומי סברו כי "לנוכח ביצועי השוק המקומי, עולה הסבירות לתיקון, למרות שישנן מניות במחירים אטרקטיביים".