קרב הענקים בין בנק ישראל לבנק הפועלים נמשך. מצד אחד נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, ומנגד, בעלת השליטה בבנק, שרי אריסון. אז מי באמת שולט על הבנק הגדול במדינה? המפקח על הבנקים פרסם היום דו"ח ביקורת על דירקטוריון הבנק ובו הוא קובע ש"מינוי המנכ"ל החדש מבוטל למעשה, זאת בעקבות פגמים מהותיים שנפלו בעבודת מועצת המנהלים". לפי הדו"ח ישנם "כשלים בחילופי המנכ"לים".
אז כיצד החלה בעצם כל המהומה שמסעירה את המשק הישראלי? תזכורת: בחודש שעבר הודיע במפתיע מנכ"ל בנק הפועלים דאז, צבי זיו, על התפטרותו. במסיבת העיתונאים שכינס דירקטוריון הבנק אמר זיו: "יש לנו חילוקי דעות עסקיים, שלא מקובלים עליי ולכן קיבלתי החלטה". אך לא כך עולה מהדו"ח. בנק ישראל טוען כי המנכ"ל היוצא צבי זיו לא התפטר אלא פוטר. עוד קובע הדו"ח כי הדיון על ההתפטרות ועל המינוי החדש ארך פחות משעה בלי בחינה מעמיקה של העובדות. מנגד, בנק הפועלים דוחה את טענות מבקר המדינה ואף נעזר במומחים חיצוניים שקובעים: "התנהלות הדירקטוריון הייתה תקינה".
בעקבות מסקנות הדו"ח, דורש נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, משרי אריסון לפטר את המנכ"ל החדש, דני דנקנר. אריסון מצידה מסרבת בתוקף ומודיעה כי היא נותנת גיבוי מלא למנכ"ל ולהתנהלות הדירקטוריון. בכירים בבנק ישראל טוענים היום כי בנק הפועלים לא מתנהל כראוי. "בשנתיים האחרונות המפקח התערב בניהול הבנק ובהחלטות עסקיות ששוות מילארדים. יש לכך אחראי והוא צריך לפנות את מקומו". מנגד טוענים בכירים בבנק הפועלים כי מסקנות הדו"ח שגויות ושכך או כך, אין שום סיכוי שדנקנר יילך הביתה וזאת כאמור, מכיוון ויש לו גיבוי מלא מאריסון.
דבר אחד ברור: המהומה סביב הבנק הגדול בארץ, בתקופה של משבר כלכלי - לא מיטביה עם אף אחד מהצדדים ובטח שלא עם המשק הישראלי. המצב הכלכלי במשק מחייב שקט ויציבות מהמערכת הפיננסית ולכן שני הצדיים חייבים, אבל חייבים, להגיע לפשרה במהרה.