בתחילת השבוע בישרו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כץ על הארכת תקנות הקורונה לדמי אבטלה עד אמצע אוגוסט. לכאורה, הצהרה מעוררת אופטימיות. אבל בפועל היא דורשת אישור הארכת התקנות בחקיקה. רק השבוע אושרו התקנות להארכת דמי האבטלה לזכאים עד ה-31 במאי, וזאת לאחר שהממשלה אישרה את המהלך ב-10 במאי.
גם המוסד לביטוח לאומי מיהר לפרסם בדף הפייסבוק שלו ביום שלישי השבוע את הפוסט הבא: "מבולבלים מכל הכותרות בתקשורת? הנה תמונת מצב עדכנית לגבי הארכת דמי האבטלה החוק צריך לעבור את מסלול החקיקה בכנסת עד לאישורו הסופי במליאה. ולצערנו, נכון להיום, עדיין לא הוארכו ימי האבטלה בחוק".
נכון להיום, מי שהיו זכאים לדמי אבטלה על חודש יוני, עוד לא קיבלו כסף. במשרד האוצר מבהירים בתגובה לשאלת mako בנושא כי "הצעת שר האוצר להארכת הזכאות לדמי אבטלה עד אמצע אוגוסט נמצאת כעת בדיון בוועדת העבודה והרווחה לקראת קריאה שנייה ושלישית. ככל שהכנסת תאשר את הצעת החוק ישלם הביטוח הלאומי את דמי האבטלה למובטלים. יש לציין כי התשלום עבור חודש יוני מתבצע באמצע יולי ולפיכך, השלמת החקיקה בימים הקרובים תאפשר לביטוח הלאומי לשלם גם עבור חודש יוני.
מתי החוק יחוקק?
לפי לוח הזמנים הנוכחי, מחר החוק עתיד לעלות לדיון בוועדה ולאחר מכן לאישור סופי בכנסת. "ברגע שהוא יעבור, אנחנו נפעל במלוא המרץ כדי לשלם את דמי האבטלה", מסביר גורם במשרד האוצר.
"חשוב שתדעו, שביצוע בפועל של תיקון החקיקה מצריך התאמת מערכות המחשוב לחישוב הסכומים והעברת התשלומים באופן אוטומטי לחשבונות הבנק שלכם. יש לנו אחריות לגבי כל אחד ואחת מכם ולכן אנחנו לא עונים לפי כותרות בעיתונים, אלא רק לפי מידע עדכני וסופי. ותהיו בטוחים שכמו תמיד, נעדכן אתכם באופן שוטף", הוא מבטיח.
בהודעת שר האוצר וראש הממשלה, נאמר שכדי לאפשר השלמה מהירה של הארכת דמי האבטלה "יוכנס סעיף זה כתיקון לחוק המענקים לבני 67 פלוס המונח בכנסת לקריאה שנייה ושלישית". אבל בפועל, שלשום אושרה הארכת המענק למבוגרים ואת הסעיף על הארכת דמי האבטלה לאמצע אוגוסט יעבירו בחוק אחר.
על פי נתונים שמסר הביטוח הלאומי, בחודש יוני הסתיימה הזכאות של 262 אלף איש לדמי אבטלה, מתוכם 128 אלף יקבלו דמי אבטלה חלקיים וביולי יקבלו כלום ו-134 אלף לא קבלו דבר על חודש יוני. בסוף יולי הסתיימה הזכאות של 374 אלף מובטלים מתוכם 112 אלף עוד אמורים לקבל דמי אבטלה חלקיים. עד סוף אוגוסט תסתיים הזכאות של 469 אלף מובטלים.
גם שם נענינו שעדיין אין תזכיר חוק להארכת תוקף דמי האבטלה עד אמצע אוגוסט, ולכן אינם יודעים לומר מה יהיו התנאים.
גל פיטורים חדש לפנינו - גם במגזר הציבורי
ואם לא די במצב הנוכחי, הרי שבקרוב צפוי גל פיטורים ענק שהחל כבר בהודעת התעשייה האווירית על פיטורי 900 עובדים, אמדוקס עומדת לפטר מאות עובדים בישראל, בחברות הביטוח פוטרו בימים אלה כ-800 עובדים (מתוכם - 350 בהפניקס, ו- 200 בהראל), וגם שר האוצר אמר השבוע כי מתוכנן קיצוץ במגזר הציבורי.
לשאלה האם העובדים האלה ייכנסו להקלות תקנות הקורונה? נענינו כי "כל המפוטרים יקבלו דמי אבטלה בהתאם לקבוע בחוק". במילים אחרות – תלוי מה יהיה החוק בעוד מספר חודשים, כשעשרות אלפי מפוטרים חדשים יצורפו למעגל דורשי דמי אבטלה. במידה והם יהיו תלויים בחסדי הממשלה, יהיה צורך לעדכן את ההקלות גם עליהם לפחות עד תחילת 2021.
ההסתדרות כבר הכריזה על סכסוך עבודה בנושא. אך יש כאלה שחושבים שלא צריך לבנות על הממשלה. "שר האוצר הודיע כי ימשיכו בהארכות ככול שידרוש המצב, אבל אין לדעת מה יהיה בעוד מספר חודשים מבחינת התקציבים העומדים לרשות הממשלה", עו"ד דויד בכור, מומחה לדיני עבודה.
ויש סוגיה נוספת – מה עם מי שהיו בחל"ת, קיבלו דמי אבטלה וחזרו לעבוד, ועקב קשיי העסק שוב הוצאו לחל"ת, או פוטרו?
לדברי עו"ד בכור, אם הזכאים יקבלו את ההארכה עד אמצע אוגוסט באופן אוטומטי, הרי שעל עובדים שחזרו לעבוד והוצאו שוב לחל"ת, להירשם מחדש כדורשי עבודה ולהמציא את כול המסמכים הנדרשים מחדש.
תזכורת להקלות הקורונה בדמי אבטלה
עובד שהוצא לחל"ת בשל משבר הקורונה, ביוזמת המעסיק, למשך 30 יום לפחות יהא זכאי לדמי אבטלה ככל שעבד 6 חודשים לפחות (במקום 12 חודשים) במהלך השנה שקדמה לכך. חודשי העבודה לא חייבים להיות רצופים ולא חייבים להיות ממעסיק אחד. בנוסף יש לדעת כי עבודה בחלק מהחודש נחשבת לחודש עבודה מלא. כלומר, אפילו יום עבודה אחד בחודש נחשב כחודש עבודה.
דמי האבטלה משתנים בהתאם לרמת השכר שלו כאשר תקופת הזכאות המקסימלית של העובד לדמי אבטלה תלויה בגילו ובמספר הנפשות שתלויות בו. לכן, הצעירים הרווקים הם אלה שמקבלים הכי פחות.
עובד שמעסיקו הוציאו לחופשה ללא תשלום, יוכל לקבל דמי אבטלה כבר מהיום הראשון, ללא קשר לכמות ימי החופשה הצבורה לזכותו. מי שיבחר לנצל בפועל את ימי החופשה הצבורים לזכותו לא יהיה זכאי לקבלת דמי אבטלה, אלא לאחר סיום ניצול ימי החופשה.