אמיל ברכנמכן בן ה-20 שמע דברים טובים על ישראל. אבל כנראה שהוא צריך היה להתכונן יותר טוב למפגש עם נהג המונית שחיכה לו בנתב"ג וגבה ממנו לא פחות מ-800 שקלים. מחיר הנסיעה דומה על פי תעריף משרד התחבורה לא אמור לעלות על 270 שקלים.
"זו לא קבלת הפנים לה ייחלתי כשהגעתי לישראל. אני מרגיש ששדדו את כספי", אמר ברכנמכן בשיחה עם mako. ברכנמכן, יליד ברלין, הגיע לישראל לפני עשרה ימים במסגרת תכנית חילופי סטודנטים כדי ללמוד ארכיטקטורה ב"בצלאל". לאחר הנחיתה בשעות הצהריים, הוא עצר מונית וביקש ממנה לנסוע לרחוב אפרים בירושלים.
"שאלתי בתחילת הנסיעה את הנהג כמה פעמים מה התעריף שהוא גובה מנתב"ג לירושלים והוא אמר שהוא לא יודע שיש פקקים והוא מפעיל מונה", שחזר ברכנמכן. "ממה שראיתי כמעט לא היו פקקים והתנועה לירושלים די זרמה".
כאשר הגיעו לירושלים הנהג דרש בתחילה מברכנמכן לשלם 720 שקל ולאחר מכן הקפיץ את המחיר ל-800 שקל. "הייתי בהלם כמה שניות מהמחיר. שאלתי אם הוא מקבל כרטיס אשראי והוא ענה שרק מזומן וטען שהמחיר הגבוה בגלל הפקקים", מספר ברכנמכן, "הוא לקח את הכסף, הניח לי את המזוודות ברחוב ועזב את המקום במהירות. ככה בלי לתת לי קבלה. מרוב שוק לא הספקתי לצלם את מספר המונית".
סיפורו של ברכנמכן הגיע אל הפעיל החברתי יוסי אוחנה, והוא עזר לברכנמכן להגיש תלונה במשטרה. אלא שכעבור חמישה ימים החליטה המשטרה לסגור את התלונה ולהעביר את פרטי האירוע לרשות המסים ולמשרד התחבורה. הנימוק: מדובר במקרה אזרחי ולא בעל אופי פלילי.
אוחנה לא אהב את ההחלטה. "זה אירוע פלילי לכל דבר ועל המשטרה לחקור את המקרה, לאתר הנהג ולמצות עמו את הדין. יש מצלמות אבטחנ בנתב"ג ואולי גם ברחוב בירושלים ובקלות ניתן לאתר את הנהג. זה מרתיח ומקומם שנהג מונית גוזל כסף מסטודנט ולא עומד לדין".
לבסוף, בעקבות פניות של חוזרות ונשנות למשטרה, התלונה של ברכנמכן הועברה לטיפול תחנת משטרת נתב"ג.
המקרה של ברכנמכן הוא לא המקרה הראשון של תיירים שנעקצים על ידי נהגי מוניות בשדה התעופה. זוג תיירים מפולין סיפר שנהג מונית גבה מהם 600 יורו בנסיעה מנתב"ג לתל אביב. במקרה אחר תייר מקפריסין, שהגיע לבקר את אמו שאושפזה בבית החולים בלינסון, התלונן שנהג גבה ממנו 150 יורו עבור הנסיעה מנתב"ג. במקרה הזה המשטרה פתחה בחקירה הנהג החזיר לתייר את הכסף והתנצל.