לשכת עוה"ד פנתה בתלונה לנציבת שוויון ההזדמנויות בעבודה במשרד התמ"ת, נגד המשטרה בגין אפליה לכאורה של עורכת דין שנפסלה לתפקיד תובעת משטרתית לאחר שכשלה במבחני כושר גופני, שנערכו לה כחודש וחצי אחרי לידה.
במכתב ששיגרה יו"ר הוועדה, עו"ד נעמי לנדאו, לנציבה, עו"ד ציונה קניג-יאיר, נאמר שעו"ד מ' נמצאה מתאימה לתפקיד תובעת ביחידת התביעות של המשטרה בירושלים, אך לא התקבלה משום שלא עמדה במבחן כושר גופני.
לדבריה, כל ניסיונות המועמדת לדחות את מבחן הכושר, כיוון שהיא נמצאת חודש וחצי בלבד לאחר לידה, נענו בסירוב מצד המשטרה. בספטמבר האחרון ילדה עורכת הדין המועמדת את בנה השני. מבחן הכושר התקיים כחודש וחצי לאחר מכן, אולם כושרה הגופני היה ירוד עקב ההריון והלידה.
לטענת לנדאו, "העמדת רף של כושר גופני מסוים לצורך קבלת לעבודה, באופן שנשים בהריון או לאחר לידה לא יוכלו לעמוד בו, מהווה פגיעה בעבודה על רקע מין, בהיותה מפלה, ועל כן אסורה על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. בוודאי שהיא אינה עולה בקנה אחד עם חוקי יסוד כבוד האדם וחירותו וחופש העיסוק".
בלשכה טוענים, שמפקדת לשכת הגיוס במשטרה דחתה את הצעת המועמדת, שיאושר לגייס אותה לתפקיד על תנאי, שתעבור את מבחן הכושר במועד מאוחר יותר.
לנדאו מציינת שספק אם דרישת המשטרה לעמידה ברף של כושר גופני מסוים רלוונטית לדרישות התפקיד, שהמרכיב הדומיננטי שבו (אם לא כולו) הוא משפטי ולא מבצעי. "לדעתנו, דרישה זו של המשטרה אינה אבחנה מותרת אלא מהווה אפליה וגורמת לחסימת אוכלוסיה מסוימת מביצוע תפקידים ההולמים את כישוריה".
היא מבקשת מנציבת השוויון לנקוט בהליכים משפטיים למניעת התופעה, בטרם יאויש התקן ע"י מועמד/ת אחר/ת.