האם עיריית תל אביב מתכוונת להסיר משכונות העיר את פחי מחזור הנייר הכחולים בגלל חוסר כדאיות? בימים האחרונים הוציאה העירייה משימוש כ-100 פחים כחולים למחזור נייר משלוש שכונות בצפון העיר: שיכון דן, רמת החייל וישגב.
התושבים בשכונות הללו זועמים, לאחר שנדהמו לגלות שהעירייה לקחה את פחי המחזור שנהגו להשתמש בהם מבלי לעדכן אותם על כך. "לקחתי ערימה של עיתונים לזרוק למחזור ונדהמתי לגלות שאין פחי מחזור. שהעירייה העלימה אותם בלי לעדכן אותנו", סיפר אחד התושבים ל-mako, "נאלצתי בלית ברירה לזרוק את העיתונים לפח רגיל. זה מוזר מאוד שהעירייה לא עדכנה אותנו. פניתי לעירייה לברר את העניין, ואמרו לי שאין ביקוש לפחי המחזור אצלנו בשכונה, אז לקחו אותם".
תושב אחר טען שהתנהלות העירייה היא בעייתית, שכן מחזור נייר הוא דבר חיוני לתושבים, ולכן לא צריך להיות קשור להיצע וביקוש. "זו החלטה לא עניינית, עשו את זה בלי לשאול את התושבים. לפחות תשאירו פח מחזור אחד בכל שכונה. למה להשאיר אותנו בלי אפשרות למחזר נייר? ממתי זה נהיה עסק כלכלי?"
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "עיריית תל אביב-יפו רואה חשיבות רבה בהפרדת פסולת למחזור במקור וצמצום ההטמנה. ברחבי העיר פרוסים אלפי מכלים כחולים לאיסוף נייר ואין כל כוונה להוציאם משימוש. עם זאת, אנחנו רואים ירידה משמעותית בשימוש בהם, כפי הנראה בשל מעבר למסמכים דיגיטליים. במהלך החודש האחרון ביצעה העירייה פריסה רחבה של כ-1100 מיכלי אצירה כתומים במרחב הפרטי לכ-13 אלף משקי בית במרכז העיר. בכתובות שבהן לא הייתה ברירה בשל חוסר מקום הוחלף המיכל הכחול במיכל כתום, כאשר בסופו של התהליך הוצאו פחות מ-100 מיכלים כחולים בכל העיר".
מארגון מגמה ירוקה נמסר בתגובה: "נראה שעיריית ת"א מחפשת ללא הפסקה תירוצים להוריד עוד ועוד פחים מרחובות העיר, מה שמותיר תושבים רבים ללא אפשרות לפנות את הפסולת שלהם ולהשליך אותה לרחוב. לפני כשנה וחצי החלה העיריה להעלים פחים ירוקים וכתומים בשכונות דרומיות כמו פלורנטין ונווה שאנן, וכאשר פנו התושבים למוקד העירוני ומח' התברואה, נאמר לרובם לפנות את האשפה באחת מנקודות הפסולת שנמצאות מאות מטרים מהיכן שהם מתגוררים.זה נכון שהשימוש במסמכי נייר פוחת, ויחד עם זאת, חשוב לזכור שהפח הכחול משמש גם להשלכת עיתונים, אריזות קרטון קלות ומעטפות שהשימוש בהן עלה מאוד עקב צרכנות האונליין. אנו קוראים לעיריית ת"א לקדם מדיניות הפרדת פסולת מתקדמת כנהוג בערים המפותחות באירופה, קנדה וארה"ב".