חברת קראוס תעשיות מתכת נמכרת לחברה אמריקאית ציבורית גדולה תמורת 500 מיליון שקל - כך נודע ל-TheMarker. בעל המניות היחיד בקראוס הוא דני קראוס, דור שלישי בחברה.
קראוס תעשיות אינה מוכרת לציבור. החברה התעשייתית, שעוסקת בייצור מחברים לצינורות, ממוקמת בדרום תל אביב, ויש לה מפעל נוסף בארה"ב.
מוצר הדגל של החברה הוא המחבר HYMAX. הייחוד של המוצר הוא שהוא מאפשר לחבר בין שני צינורות, גם בקטרים שונים, כך שאינו פוגם בצינור ומאפשר לו לעמוד בלחצים גבוהים. הפטנט הזה הוא שאיפשר לחברה להשיג תג מחיר גבוה בעסקה - 500 מיליון שקל. מאחר שמדובר בחברה פרטית קשה, לדעת מה היקף הכנסותיה - אך ההערכות בשוק הן כי הכנסותיה השנתיות מסתכמות במאות מיליוני שקלים. לחברה יש פרישה גלובלית - היא מחזיקה משרדים, בין השאר, באוסטריה, בלגיה, קרואטיה, צ'כיה וצרפת.
נתח שוק הצינורות העולמי מוערך בכמה מיליארדי דולרים בשנה, כשרוב הצינורות כיום מיוצרים מפלסטיק וחלקם ממתכת ובטון. אחת הבעיות בתחום היא כיצד לטפל בצנרת ארוכה, כלומר בצינור שאמור להוליך נפט או גז, למשל, ומשתרע על פני מאות קילומטרים. יש בעיה הנדסית קשה לייצר צינורות ארוכים, הפתרון הוא ייצור צינורות קצרים שניתנים להובלה, ובנוסף נחשבים חזקים יותר. מקום החיבור בין הצינורות הוא נקודת התורפה של הצינור, והפתרונות של קראוס מיועדם לתת מענה לבעיה זאת. בין לקוחות החברה בישראל ניתן למנות אגודות מים שונות ואת חברת מקורות.
קראוס תעשיות הוקמה בידי סבו של דני קראוס, ארמין צבי קראוס, ב-1920 בסלובקיה. אז החברה ייצרה חלקי מתכת באיכות גבוהה, בין השאר לתעשיית הבניין. עם עליית הנאצים לשלטון תיכנן קראוס לברוח עם משפחתו ללונדון עם מכונות החריטה שלו. המכונות נשלחו ללונדון, אך אז פרצה מלחמת העולם השנייה והמשפחה נותרה בבודפשט.
ב-1940 המשפחה עלתה לארץ, אך מכונות החריטה נותרו בבריטניה. בארץ הקים הסב עם האב את העסק מחדש, שהתמקד בייצור צינורות לשימושים צבאיים ואזרחיים. במפעל המשפחתי החלו לפתח את מחברים כך שיתאימו למגוון צינורות. מחברי החברה איפשרו להם להשתלט על פלח שוק זה ברמה עולמית.
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
חייב חצי מיליארד דולר - וברח לישראל: העולה החדש שפשט רגל ברוסיה אותר בווילה בראשון לציון
האוצר מזיק לבריאות: למה שהתרופות לא יימכרו בזול בכל בתי המרקחת?
mako כסף - כל מה שצריך לדעת