תושב דרום הארץ שניהל סניף של חברת אופנה בינלאומית והואשם בגניבת 811 אלף שקלים זוכה מחמת הספק בבית משפט השלום באשקלון, לאחר שהשופט הגיע למסקנה שאין ראיה ישירה אחת להוכחת מעשיו.
הפרשה התפוצצה בקול תרועה רמה לפני כארבע שנים כאשר חוקרי יחידת ההונאה במשטרת המחוז הדרומי עיכבה לחקירה את מנהל הסניף בחשד שגנב 811 אלף שקלים. החקירה העלתה שהוא ביצע 37 גניבות בעשרות אלפי שקלים כל אחת, במשך ארבעה חודשים. הנהלת החברה בארצות הברית שחשפה את החשד להונאה הגישה תלונה נגד המנהל.
בחברה פתחו בחקירה פנימית במהלכה המנהל התפטר מתפקידו אבל הכחיש כי גנב את הכסף. משלא הצליחו להוכיח את החשדות נגדו, פנו ליחידת ההונאה במשטרה ולאחר איסוף הראיות, פרקליטות מחוז הדרום החליטה לאמץ את המסקנות שעלו ולהגיש כתב אישום נגד העובד.
ההחוקרים חשדו לכאורה שהמנהל נהג לממן את הימוריו ב- "טוטו" בכספים שלכאורה גנב מהחברה, אולם העובד הכחיש מכל וכל את ההאשמות נגדו.
סנגורו, עו"ד משה סרוגוביץ מטעם הסנגוריה הציבורית טען כי אין שום הוכחה שמרשו גנב את הכספים וביקש לזכות אותו. לטענתו, החקירה הייתה מגמתית, רשלנית והתמקדה אך ורק בנאשם ולא באנשים אחרים, שחקירתו הייתה קשה וזכויותיו נפגעו בצורה חמורה.
הנאשם מסר עדות מפורטת בבית המשפט, במהלכה הודה שהיו פעמים בודדות שלקח כסף מקופת הסניף שניהל לביתו לצורך ספירה בגלל עומס לא אנושי בעבודה, אבל לא גנב אגורה.
גם השופט, חיים נחמיאס, לא התרשם מטענות התביעה ואף ציין לשבח בהכרעת הדין את עבודת הסנגור שהצליח להוכיח את חפותו של הנאשם והסכים שאין שום ראייה ישירה להוכחת אשמתו.
מנגד, הוא מתח ביקורת קשה על חקירת המשטרה והצהיר כי גם אם הנאשם היה מודה בחשדות נגדו סביר להניח שלאור החקירה הפוגענית שהתנהלה נגדו הוא לא היה מקבל את הודאתו כקבילה בתיק.
"אין לי ספק שבסופו של יום הותיר עליי הנאשם רושם אמין למדי. מסר גרסה סדורה, השיב לכל שאלה לא רק בחקירתו במשטרה למרות שהייתה כאמור קשה, לא ראויה, לא הוגנת וספק אם עמדה בכל הוראות הדין והפסיקה אלא גם בבית המשפט", הדגיש השופט.
לבסוף הוא קיבל את גרסת הנאשם והוסיף שמדובר בתיק עם ראיות נסיבתיות בלבד ולכן זיכה אותו מחמת הספק.