חבילת שקיות זבל תעלה לכם כ-23 שקלים במכולת. ר', תושב הרצליה שילם מחיר מעט יקר יותר – 730 שקל. והוא שילם פחות ממה שאמור היה לשלם.

אשתו של ר' התקשרה באחד מימי השישי לפני מספר שבועות למוקד העירוני בעיריית הרצליה, והתלוננה על כך שפחי הזבל ברחוב מלאים וביקשה לפנות אותם. במוקד הבטיחו לטפל, אולם דבר לא נעשה. בשעות הצהריים חזר ר' לביתו, והחליט לברר את העניין בעצמו מול המוקד.

לטענתו, במוקד טענו שהעניין טופל כבר, אולם בפועל לא נעשה דבר. ר' לא התעצל, והתקשר שוב. "המוקדנית אמרה לי שאין לה כרגע עובדים ואין מי שיפנה את הזבל", טען ר'. כאן הוא איבד את סבלונות, וביקש את פרטי העובד שמסר למוקדנית שהאשפה פונתה כדי לתבוע אותו. המוקדנית סירבה לתת לו את הפרטים, בנימוק שהיא "לא חייבת לו כלום".


זה כבר היה יותר מדי עבור ר'. "לקחתי את הזבל שלי ושפכתי אותו בתוך בניין העירייה. מה כבר יכולתי לעשות? הכי נאות שאני אפזר את הזבל בבניין העירייה. מה הייתי צריך לעשות, לחיות עם הזבל ביום שישי? מי שגרם לכל הבלגן הזו זו העירייה שהסירה אחריות ומוקד שלא עושה שום דבר", הוא אומר בכעס.

לטענת ר', ביום שבת עבר ליד בניין העירייה והבחין שהאשפה סולקה. "זאת אומרת שיש עובדי ניקיון", אמר.

עיריית הרצליה, שלא מיהרה להתייחס אל ר' כשהתקשר למוקד, התייחסה ברצינות למעשה המחאה, והגישה נגדו תביעה בבית המשפט לעניינים מקומיים על השארת פסולת במקום ציבורי. נציג העירייה ביקש לגזור על ר' קנס של 3,000 שקל, פי ארבעה מהקנס הקבוע על עבירה כזו – 730 שקל.

השופט יוסי ברכה הרשיע את ר' וציין שאסור היה לו לקחת את החוק לידיו. "אם כל אזרח שבאמתחתו טענה או מחאה כנגד העירייה  ינהג כפי שנהג הנאשם, עד מהרה אנדרלמוסיה תשרוד בערינו וברחובותינו", ציין השופט. יחד עם זאת הוא דחה את בקשת העירייה להחמיר בעונש.

"האם העובדה שהנאשם השליך את האשפה בבניין העירייה, חמורה יותר מאשר אם הוא היה משליך את הפסולת 'סתם כך' ברחוב? אם התשובה לכך תהיה חיובית, משמעות הדבר הענקת מעמד מיוחד לבניין העירייה על פני מקומות אחרים בעיר", הדגיש השופט.

יודעים מה הסיפור הבא של mako כסף? כתבו אלינו money@mako.co.il