"נראה כי לוול סטריט יש זיכרון קצר משחשבתי - אנשים שכחו עד כמה היינו קרובים לתהום", אמר אובמה בתגובה לביקורת שהוטחה בו על התערבותה האגרסיבית של הממשלה בהתנהלות השווקים הפיננסים.
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, אמר את הדברים אמש לקראת חשיפת התוכנית המקיפה ביותר מאז שנות ה-30 לפיקוח וארגון מחדש של המערכת הפיננסית - מהלך שישפיע על כל תחום בבנקאות, מחיתום של משכנתאות ועד האופן שבו ניתן לסחור במכשירים פיננסים מורכבים.
במרכז התוכנית, המתוארת על ידי בכירים בממשל אובמה כ"נייר לבן" (דו"ח ממשלתי רשמי אובייקטיבי ומפורט על נושא חשוב), נסיון להעניק ל'פדרל ריזרב' סמכויות לפקח על הגופים הפיננסים הגדולים, לאפשר לממשלה לפרק ולבנות מחדש חברות (כפי שה-FDIC עושה עם בנקים), והקמת גוף רגולטורי חדש למוצרים פיננסים המיועדים לצרכנים.
התוכנית מיועדת להדק את הרגולציה על המערכת הבנקאית בארה"ב, כדי "לתקן פערים בפיקוח הממשלתי על המגזר, ועל מדיניות לקיחת הסיכונים, שהביאו את כלכלת ארה"ב למיתון הנוכחי העמוק משידעה הכלכלה הגדולה בעולם".
התוכנית, שתובא בפני אישור הקונגרס, מציגה חוקים ותקנות מהמקיפים שידעה המערכת הפיננסית בארה"ב מזה מספר עשורים. לפי המתאר של התוכנית שהציג אובמה, תוקם סוכנות לניטור ופיקוח מוצרים פיננסיים המיועדים לציבור, ותהיה כפופה לבנק המרכזי. הסוכנות וה'פד' יפקחו על חברות ועל מדיניות מתן האשראי שלהן, בכללן גם קרנות גידור.
"היינו עדים לכישלון כלל מערכתי", אמר אובמה, והתייחס להתנהלות המוסדות הפיננסיים במתן אשראי. "היעדר פיקוח יאה מהממשל הוא אחד הגורמים שסייעו לכך, ואת זאת אנו מתכוונים לתקן". הוסיף.
התוכנית מקיפה אומנם, אך היא אינה מגיעה לידי מיזוג מלא של סמוכיות הפיקוח בידי הממשל, כך לדוגמה, מספר סוכניות חיצוניות ימשיכו לפקח על בנקים. כמו כן, הממשל לא יגביל את גודלם וטווח פעולתם של הגופים הפיננסים. עם זאת, לאחר יישומה של התוכנית, חברות גדולות ייתקשו למנף את נכסיהם הפיננסים באופן שעלול לאיים על המערכת הפיננסית כולה (עיין ערך מקרה AIG. א.ה).