קארי טולסטד (54), המנהלת שאחראית על היחידה שעובדיה גבו עמלות מלקוחות על יותר משני מיליון חשבונות שנפתחו ללא אישור, זכתה בחבילת פרישה עצומת בסך 124.6 מיליון דולר ביולי האחרון, על פי דיווח ב-Fortune. בזמן שהבנק הגדול ביותר בארה"ב במונחי שווי שוק מתמודד עם קנסות ועם פיטורים המוניים, האישה שנושאת באחריות למחדל עזבה עם חשבון בנק תפוח ושבחים ממנהליה.
עוד ב-mako כסף:
- איך הריבית בארה"ב משפיעה על מחיר הבשר בסופר?
- 9 סימנים שמוכיחים שלעולם לא תהיו עשירים
- שחקן כדורגל עקץ את הבנקים במאות אלפי שקלים
טולסטד עמדה בראש מחלקת בנקאות קהילתית במשך שמונה שנים, במהלכן עובדיה עמדו ביעדים שהציב להם הבנק באמצעות פתיחת מיליון וחצי חשבונות ו-565 אלף כרטיסי אשראי ללא הסכמת הלקוחות.
ביום חמישי האחרון הודיעה הרשות להגנה על צרכנים פיננסיים (CFPB) שהחשבונות המזויפים הניבו לבנק הכנסות מעמלות שלא הייתה להן הצדקה בפועל ואפשרו לעובדי וולס פרגו להגדיל את נתוני המכירות שלהם וכך להגדיל את שכרם.
נוהל העבודה הזה, שהיה מקובל בבנק וכונה על ידי העובדים "משחק מכור", עלה לבנק בקנס עצום של 185 מיליון דולר, בנוסף לחמישה מיליון דולר של עמלות בלתי מוצדקות שיושבו ללקוחות. 5,300 עובדים פוטרו בחמש השנים האחרונות בעקבות השערורייה. וטולסטד? היא זכתה בבונוס של 7 מיליון דולר על התוצאות הטובות של המחלקה. חלקן הגדול, כמובן, נובע מההתנהלות הלא חוקית של העובדים.
ביולי האחרון הודיעה הבנק שטולסטד מתעתדת לפרוש. המגעים בין הבנק לרשויות עמדו בפני סיום, ומנהליו ידעו את פרטי הפרשה כולם, אולם לא רמזו אליה בהודעה. מנכ"ל הבנק ג'ון סטאמפף הילל את טולסטד כאחת המנהיגות החשובות של הארגון "שנושאת את דגל התרבות שלנו".
טולסטד תקבל 124.6 מיליון דולר במניות ובאופציות כשתעזוב את הבנק באופן סופי בסוף השנה. החלטה אישית שתחסוך לה 45 מיליון דולר – הסכום עליו הייתה צריכה לוותר במידה והייתה מפוטרת מהבנק בעקבות הפרשה.
לאחר המשבר הכלכלי של 2008, התחייבו הבנקים הגדולים בארצות הברית, ביניהם וולס פארגו, שבכירים לא יוכלו לשמור על בונוסים שהושגו כתוצאה מהתנהגות שפגעה בלקוחות. הבנק סרב להתייחס לשאלה האם טולסטד תיאלץ להשיב חלק מחבילת הפרישה הנדיבה שלה.
נכשלת? קחי 44 מיליון דולר
טולסטד היא לא הבכירה הראשונה שזוכה לתגמול נדיב על ביצועים לא מוצלחים. מאריסה מאייר, מנכ"לית Yahoo!, הגיעה לחברה במטרה להחזיר אותה לגדולתה. אלא ששנים ספורות לאחר מכן, ההישג הגדול של מאייר הוא העובדה שהיא הצליחה למכור את פעילות האינטרנט של החברה לענקית התקשורת וריזון. התמורה? מאייר תזכה ב"מצנח זהב" שכולל 41 מיליון דולר באופציות, שכר של מיליון דולר, בונוס של 2 מיליון דולר והטבות. העובדים שיאבדו את מקום עבודתם בעקבות המכירה יקבלו מעט פחות
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il