כתב אישום הוגש לבית המשפט המחוזי מרכז על ידי פרקליטות המדינה, נגד בני הזוג נסים וורד אבו דיב ושני ילדיהם, יוסף ומוסא אבו דיאב – בגין העלמת הכנסה בגובה של כ-74,000,000 שקלים מנושיו.
מכתב האישום שהגישו עו"ד אוראל בן מוחה ומיכל גייסט מפרקליטות מיסוי וכלכלה, עולה כי במהלך 2007 הוצא לנסים, בהתאם לבקשתו, צו כינוס נכסים. בבקשתו לצו הכינוס, דיווח נסים על 6 נושים ועל חובות בסכום כולל של 439,143 שקלים (הוגשו נגדו 3 תביעות חוב בסכום של 455,260 שקלים). במסגרת צו הכינוס נדרש נסים לשלם לקופת כונס הנכסים הרשמי סך של 300 שקלים בחודש, וכן להגיש לכונס הרשמי דיווח חודשי על כל הכנסותיו והוצאותיו.
במהלך 2015 הגיש נסים בקשה להפטר מותנה מחובותיו, במסגרתה הציג מצג כוזב לבית המשפט שלפיו לא תצמח כל תועלת לנושים בהליכי פשיטת הרגל, נוכח העדר יכולתו להגדיל באופן משמעותי את קופת הכינוס. בית המשפט קיבל את הבקשה, וציין בהחלטתו כי היא ניתנת בין היתר, "בהעדר רכוש" של החייב.
בין השנים 2013-2018 נמנע נסים במסגרת הדו"חות החודשיים לדווח על כל הכנסותיו והוצאותיו, במטרה להסתיר במרמה את הכנסותיו ואת עצם עיסוקו בענף הבנייה. נסים עשה זאת באמצעות חברות, שאותן דאג לרשום על שמות בני משפחתו.
כך לדוגמה, במהלך 2013, בזמן שנסים מוכרז כפושט רגל, הוא הקים באמצעות בנו יוסף את חברת "נידאל לבנייה ויזמות בע"מ", ופתח חשבונות בבנק על שם החברה, כאשר יוסף הצהיר בכזב כי הוא הנהנה, בעל השליטה ומורשה החתימה היחיד בחשבון. בשלב מאוחר יותר ובהתאם להחלטתו של יוסף, הועברו המניות ללא תמורה מיוסף לאשתו של נסים, ורד. בין השנים 2015-2017 הופקד בחשבונות בחברת נידאל לבנייה ויזמות בע"מ סך של כ-34 מיליון שקלים.
בנוסף, בשנת 2015 רכש נסים, באמצעות בנו מוסא, את מניותיה של חברת "אל עסר אדסה הנדסה בע"מ", ופתח לחברה חשבונות בנק שבהם הצהיר מוסא בכזב כי הוא הנהנה, בעל השליטה ומורשה החתימה היחיד בחשבון. כשנה לאחר קבלת ההפטר המותנה, הפוטר את נסים מכל חובותיו, דאג נסים להעברת כלל מניות החברה לידו, ללא תמורה, ומינה עצמו כדירקטור יחיד בה. בין השנים 2015-2017 הפקיד נסים בחשבונות הבנק של החברה סך של כ-39.5 מיליון שקלים.
כמו כן, במהלך התקופה האמורה, העביר נסים עשרות אלפי שקלים מרווחי החברות, לחשבונות הבנק של ורד אשתו, ללא שדיווח כי גם הוא נהנה בחשבונה. בנוסף הוא רכש רכבים לשימושו האישי, תוך שהוא רושם אותם על אחרים ומחזיק בביתו יחד עם אשתו ורד כ-280,000 שקלים במזומן.
רכוש אסור ועשרות מיליונים
התשלומים שקיבל נסים באמצעות חשבונות הבנק של החברות, מסתכמים בסך של כ-74,000,000 שקלים. הרכבים שאותם רכש, והכספים שאותם הסתיר בביתו בסך כולל של 280,000 שקלים, מהווים רכוש אסור – אשר חלקו הוטמע בכספים אחרים באופן שאינו מאפשר להבחין בין השניים.
לכל הנאשמים יוחסה עבירה של קבלת דבר במרמה. לנסים יוחסו גם עבירות של עשיית פעולה ברכוש במטרה להסתיר או להסוות את מקורו, את זהות בעלי הזכויות בו, את מיקומו, את תנועותיו או עשיית פעולה בו, עשיית פעולה ברכוש או המוסר מידע כוזב, במטרה שלא יהיה דיווח לפי סעיפים 7 או 8א או כדי שלא לדווח לפי סעיף 9, או כדי לגרום לדיווח בלתי נכון. לורד, ליוסף ולמוסא יוחסה גם עבירת עשיית פעולה ברכוש או המוסר מידע כוזב, במטרה שלא יהיה דיווח לפי סעיפים 7 או 8א או כדי שלא לדווח לפי סעיף 9, או כדי לגרום לדיווח בלתי נכון.
התיק נחקר על ידי היחבא"ל, אך מאחר שהנאשם בהליכי פשיטת רגל, ולאור אופי העבירות הכלכליות שעמדו במרכז הפרשייה, צורפה היחידה הארצית לחקירות של הממונה על חדלות פירעון. מעורבותה של היחידה ויכולותיה בתחום החקירות הכלכליות, הניבו ראיות לביצוע עבירות בעשרות מיליוני שקלים.