בג"ץ הקפיא היום (ראשון) את ההחלטה להדיח את יו"ר הדואר מישאל וקנין, והורה להשיבו לתפקיד עד להכרעה סופית. במקביל, הוציא בג"ץ צו על תנאי והורה למשיבים לנמק מדוע לא לבטל לחלוטין את הדחתו של היו"ר. מדובר במכה לשר התקשורת קרעי שהחליט להדיח את וקנין בניגוד לחוות הדעת המקצועיות ובניגוד לעמדת רשות החברות.
זמן קצר לאחר החלטת בג"ץ הגיב וקנין בריאיון לרשת ב': "אני לא מופתע, אמרתי גם לפני הדיון שאני מאמין במערכת המשפט וחשיבותו לאזרח. זה עדיין לא נגמר זה רק צו על תנאי, אבל זה שלב חשוב. אני מתכוון עוד היום להגיע למשרד הדואר במודיעין".
הדיון בעתירה התקיים בבית המשפט העליון ביום חמישי האחרון, ובמהלכו מתח השופט עמית ביקורת על ההדחה: "אגיד מה מטריד אותי. גם אם נתעלם מהמחלוקות העובדתיות – נקודת הפתיחה היא כזו – היו אלפי דירקטורים ובפעם הראשונה אחרי 2000 שנות גלות מפעילים את הסמכות הזאת. על מה אנחנו מדברים? על מישהו שהוא בתפקיד שנה אחת בלבד. מבחינתכם, אם מפעילים את הסמכות הזאת בפעם הראשונה אז או שזה צריך להיות קטסטרופלי, או מישהו שאחרי יום אחד ריסק את החברה. כל זה נעשה כשהחברה על סף הפרטה."
את העתירה הגישו החברה והיו"ר המודח, והדיון נערך ימים לאחר חשיפת הנתונים החיוביים על המחצית הראשונה של השנה, שבה ברקע תהליך ההפרטה, נרשם בדואר רווח נקי של 29 מיליון שקלים וצמיחה בשיעור של 12%. הנתונים הללו הקשו על הממשלה להסביר את הפיטורים, שנבעו בטענה לתפקוד לקוי של החברה. וקנין מנגד, טען שמדובר בפיטורים על רקע פוליטי.
בחודש יולי השנה, הודיעו שר התקשורת קרעי והשר דוד אמסלם ליו"ר הדירקטוריון וקנין על הדחתו. בתגובה הגישה החברה עתירה לבג"ץ נגד ההחלטה והוא יעל ידי עורך הדין גיורא ארדינסט. היועמ"שית גלי בהרב-מיארה קראה לשרים לבטל את הפיטורים ואמרה שלא תוכל להגן עליהם בבג"ץ.