בעלי השליטה בחמש המניות המובילות בבורסת תל אביב הרוויחו יחד למעלה ממיליארד שקל במהלך חודש מאי. ג'ארד קושנר, חתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, הוביל ברווח של כ-386 מיליון שקל מהשקעתו בהפניקס פיננסים, בעוד משפחת ברקת הרוויחה כ-358 מיליון שקל ממניות מיטב השקעות.
"חודש מאי הביא איתו רוח אופטימית לשוקי ההון בעולם", מסבירה שרית ברמן, מנהלת יחידת המחקר של הבורסה לניירות ערך. "שילוב של הפחתת מתחים בעניין המכסים על הסחר הבינלאומי, תוצאות כספיות חזקות של חברות מובילות וסימני האטה באינפלציה, לצד תחזיות חיוביות לשוק המניות, הביאו לעליות חדות במדדים המובילים בעולם."
גם בבורסה המקומית נרשמו עליות שערים במרבית הסקטורים. הבולט מביניהם היה הסקטור הפיננסי, שהציג עליות שערים חדות בשיעור ממוצע של כ-12%. גם סקטור הטכנולוגיה בלט החודש עם תשואה בשיעור של כ-5.8%.
בעלי השליטה בחמש המניות המובילות הרוויחו סכומים גדולים במהלך החודש (הרווחים מתייחסים אך ורק לחברות אלו ואינם כוללים השקעות נוספות בארץ ובחו"ל):
טלסיס - עלייה של 28.6%
המרוויח הגדול: צלי רשף - 114 מיליון שקל
שווי השוק: 2.0 מיליארד שקל
תחום פעילות: ייבוא ושיווק רכיבים ומכשור אלקטרוניים ופיתוח וייצור מודלים למחשבים
בעל המניות הגדול ביותר: ארלדן החזקות-צלי רשף (20%)
טלסיס פרסמה תוצאות חיוביות לרבעון הראשון של 2025, עם צמיחה של כ-7.5% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי עלה בשיעור של כ-14.8%, והרווח התפעולי רשם עלייה של כ-16.4%.
שינוי מבני שבוצע בסוף הרבעון הראשון של 2024 - במסגרתו רכשה החברה את חלק המיעוט - השפיע על פיזור הרווחים. בעוד שבתקופה המקבילה כ-27.6% מהרווח יוחס לבעלי זכויות שאינן מקנות שליטה, ברבעון הנוכחי חלק זה היה שולי בלבד. כתוצאה, נרשמה עלייה חדה של כ-53.2% ברווח המיוחס לבעלי המניות של החברה.
על רקע הנתונים, מניית טלסיס הניבה תשואה של כ-28.6% במהלך חודש מאי. צלי רשף, עורך דין ואיש עסקים ישראלי ושותף מייסד ודירקטור לשעבר בחברת ארלדן, שמחזיק ב-20% מהחברה דרך ארלדן החזקות, הרוויח כ-114 מיליון שקל.
משמעות למשקיעים קטנים: משקיע שהחזיק מניות טלסיס בשווי 100 אלף שקל הרוויח כ-28,600 שקל במאי.
מיטב השקעות - עלייה של 27.2%
המרוויחה הגדולה: משפחת ברקת - 358 מיליון שקל
שווי השוק: 4.7 מיליארד שקל
תחום פעילות: ניהול תיקי השקעות, קרנות נאמנות, סל ופנסיה, קופות גמל והשתלמות ושולטת בפנינסולה (חברת אשראי חוץ בנקאי)
בעלי המניות הגדולים ביותר: ברם פיננסיים-משפחת ברקת (28%), מאיה החזקות (28%)
מיטב השקעות, אחד מבתי ההשקעות הגדולים בישראל במונחי שווי שוק, הציג רבעון ראשון חזק לשנת 2025. החברה נהנתה מצמיחה דו-ספרתית בהכנסות וברווחיות, על רקע גידול מתמשך בהיקף נכסי הציבור בקופות הגמל ובקרנות הפנסיה.
נכון ל-18 במאי 2025, ניהלה מיטב השקעות נכסים בהיקף של כ347 מיליארד שקל - עלייה של כ-8.1% לעומת סוף שנת 2024. הגידול בנכסים תרם לתוצאות החזקות שרשמה החברה, שהתבטאו בעלייה של כ-25% בהכנסות, גידול של כ-58% ברווח התפעולי, ועלייה של כ-82% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות.
מניית מיטב השקעות סיימה את חודש מאי עם תשואה מצטברת של 27.2%. משפחת ברקת, בראשות ניר ברקת (שר הכלכלה והתעשייה ולשעבר ראש עיריית ירושלים) ואחיו אלי ברקת (יו"ר מיטב השקעות), שמחזיקה ב-28% מהחברה דרך ברם פיננסיים, הרוויחה כ-358 מיליון שקל.
משמעות למשקיעים קטנים: משקיע שהחזיק מניות מיטב בשווי 100 אלף שקל הרוויח כ-27,200 שקל במאי.
תורפז תעשיות - עלייה של 20.3%
המרוויחה הגדולה: קרן כהן חזון - 285 מיליון שקל
שווי השוק: 3.2 מיליארד שקל
תחום פעילות: פיתוח, ייצור ושיווק תמציות טעם וריח לתעשיות הקוסמטיקה והמזון וכן חומרי גלם לתעשיית הפארמה
בעל המניות הגדול ביותר: קרן כהן חזון (44%)
תורפז ממוצבת כחברה בגודל בינוני בתחום בו פועלות חברות ענק לצד חברות בינוניות וקטנות. החברה נהנית מהיכולת לבצע מיזוגים ורכישות עם חברות קטנות שאינן מהוות יעד לרכישה על ידי ענקיות התעשיה. אסטרטגיה זו תורמת לצמיחה ניכרת בתוצאותיה ומאפשרת לחברה להציג צמיחה חזקה בתוצאותיה.
ברבעון הראשון של שנת 2025, הציגה החברה שיפור משמעותי בתוצאות הכספיות: ההכנסות צמחו בשיעור של כ-55%, הרווח הגולמי צמח בשיעור של כ-63%, הרווח התפעולי צמח בשיעור של כ-77%, והרווח הנקי לבעלי המניות צמח בשיעור של כ-43%.
צמיחה בתוצאות לצד מודל עסקי המתמקד ברכישות ומיזוגים ומאפשר צמיחה גבוהה וברת קיימא תרמו לעלייה בשיעור של כ-20.3% במניית החברה בחודש מאי. קרן כהן חזון, יזמת ואשת עסקים ישראלית שהיא מייסדת חברת ארומור ומנכ"לית תורפז תעשיות, שמחזיקה ב-44% מהחברה, הרוויחה כ-285 מיליון שקל.
משמעות למשקיעים קטנים: משקיע שהחזיק מניות תורפז בשווי 100 אלף שקל הרוויח כ-20,300 שקל במאי.
דוראל אנרגיה - עלייה של 19.2%
המרוויחים הגדולים: דודוביץ דורון ואלון קסל - 195 מיליון שקל
שווי השוק: 2.6 מיליארד שקל
תחום פעילות: הקמה, החזקה ותפעול מערכות אנרגיה מתחדשת בישראל
בעלי המניות הגדולים ביותר: דודוביץ דורון (19%), אלון קסל (19%)
השנה התחילה עם חולשה במניה בחודשים ינואר-אפריל 2025, כאשר ירדה בשיעור של כ-5.2%. הירידה מוסברת בחלקה בהשפעת רפורמת המיסים שמקדם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בתחום האנרגיה המתחדשת, אשר אינה תומכת בחיזוק מקור אנרגיה זה על חשבון אנרגיות מסורתיות. הסיבה המרכזית לכך היא שהנשיא לא סבור כי ההתחממות הגלובלית נובעת מאנרגיה פוסילית.
בחודש מאי פרסמה דוראל את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025, שהציגו צמיחה בהכנסות בשיעור של כ-95%. עם זאת, היות והחברה נמצאת בשלבי צמיחה, נרשם גידול בהוצאות התפעוליות, וכפועל יוצא תוצאות החברה הציגו הפסד.
בחודש מאי תיקנה דוראל את הירידה שנרשמה בחודשים ינואר-אפריל, ואף יותר מכך כאשר מתחילת השנה מציגה תשואה בשיעור של כ-12.9%. דודוביץ דורון (יו"ר הדירקטוריון וממייסדי החברה) ואלון קסל (מנכ"ל משותף וממייסדי החברה), שמחזיקים יחד ב-38% מהחברה, הרוויחו יחד כ-195 מיליון שקל.
משמעות למשקיעים קטנים: משקיע שהחזיק מניות דוראל בשווי 100 אלף שקל הרוויח כ-19,200 שקל במאי.
הפניקס פיננסים - עלייה של 18.3%
המרוויח הגדול: ג'ארד קושנר (איי.פי אינווסט) - 386 מיליון שקל
שווי השוק: 21.3 מיליארד שקל
תחום פעילות: ביטוח, ניהול נכסים והשקעות, סוכנויות, שירותים פיננסים ואשראי
בעל השליטה: איי.פי אינווסט (בשליטת ג'ארד קושנר)
הפניקס פיננסים, הנחשבת לחברת הביטוח הגדולה בישראל במונחי שווי שוק, פרסמה תוצאות מרשימות לרבעון הראשון של שנת 2025. החברה דיווחה על תשואה להון של למעלה מכ-21.3% (בהשוואה ל-22.0% ברבעון המקביל אשתקד) - נתון גבוה מהממוצע בענף שעמד על כ-20.1% באותה תקופה. הפניקס מציגה תשואה עודפת ביחס לממוצע.
בנוסף, החברה ממשיכה לשמר מדיניות חלוקת דיבידנד עקבית. בשנת 2024 חילקה הפניקס דיבידנדים בהיקף כולל של כ-535 מיליון שקל - תשואת דיבידנד של כ-3.2%. עם פרסום הדוחות השנתיים, הכריזה החברה על חלוקה נוספת של 565 מיליון שקל, וברבעון הראשון של 2025 על דיבידנד נוסף בגובה 230 מיליון שקל.
שמירה על תשואה גבוהה על ההון גם ברבעון הראשון של שנת 2025 הביאה להמשך עלייה במניית החברה. ג'ארד קושנר, חתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומנהל קרן השקעות איי.פי אינווסט', הרוויח כ-386 מיליון שקל.
משמעות למשקיעים קטנים: משקיע שהחזיק מניות הפניקס בשווי 100 אלף שקל הרוויח כ-18,300 שקל במאי.