ידע שווה כסף – לי זה עולה יותר

המנהלים: בר נעמני ושי בדיחי

  1. בדקו את אחוז המימון שלכם במשכנתה

    לא הרבה יודעים שכשלוקחים משכנתה, אחד השיקולים של הבנק לגבי שיעור הריבית שתקבלו הוא אחוז המימון שלכם.

    אחוז המימון מחושב בצורה הזאת: נניח שאתם קונים דירה במיליון שקלים ולוקחים משכנתה על סך 600 אלף שקלים. אחוז המימון הוא סך המשכנתה חלקי שווי הדירה, כלומר 60 אחוזים.

    לבנקים יש שלוש מדרגות שלפיהן הם יכולים לתת ריביות טובות יותר (ככל שאחוז המימון נמוך יותר): עד 45 אחוזים מימון; בין 45 אחוזים ל-60 אחוזים; ויותר מ-60 אחוזים.

    בדקו אם אתם יכולים להתאמץ עוד טיפה ולהפחית את אחוז המימון. אם כן, דרשו מהבנקים ריביות טובות יותר. זכרו שכל שבריר אחוז במשכנתה שווה הרבה מאוד כסף (יכול להסתכם בעשרות אלפי שקלים לאורך חיי המשכנתה).
  2. הכינו תקציב דו-שבועי במקום תקציב חודשי

    אנחנו מקבלים את המשכורת שלנו אחת לחודש, ולכן מי שמתכנן תקציב, מתכנן אותו ברמה החודשית. הבעיה היא שחודש הוא תקופה ארוכה מדי, וזה יוצר תחושה של "עושר מדומה" בתחילתו, מה שגורם לנו לבזבז קצת יותר מדי, ולהגיע למצב שבסופו לא נשאר לנו מספיק כסף, פשוט כי קשה לתכנן חודש שלם קדימה.

    אם תעברו לחלק את התקציב לשבועיים קדימה ולא לחודש שלם, יהיה לכם קל יותר להתנהל נכון עם הכסף לאורך כל החודש.

    ואם כבר בתכנון עסקינן, אז צריך להתכונן גם למקרים של "בלת"מים" – המקרים האלה שכאילו מגיעים אלינו "משום מקום" אבל תכלס יכולנו לצפות לבואם: טסט לרכב, אירוע של קרוב משפחה, מתנת יום הולדת, קייטנת קיץ לילדים.
  3. טסים לחו"ל? בדקו הטבות

    כמעט לכל אחד יש מועדון הטבות בכרטיס אשראי, בכל מועדון כזה יש הטבות לפני טיסה – לפעמים זה ספר בחינם, במקומות אחרים כניסה בחינם לטרקלין או איזה קופון למשהו חינמי בדיוטי. תמיד נחמד.
    בנק הפועלים (צילום: Toni Genes, shutterstock)
    התמקחו על עמלות הבנקים|צילום: Toni Genes, shutterstock
  4. הוזילו את העמלות בבנקים

    לא הצלחתם להתמקח עם הבנקים על עמלות העו"ש, אבל לא רוצים לעבור בנק?

    בבנקים יש מסלולים קבועים שהם חייבים להציע בעלות קבועה של 10 שקלים. אם אתם לא בעלי עסקים, כדאי לעבור כבר היום למסלול הזה שכולל עד עשר פעולות בחודש: ביצוע פעולות באינטרנט, במסופים, בתיבות אל-תור, בכספומט, הוראות קבע וכו', שאינן מבוצעות על ידי פקיד הבנק – ונוסף על כן, עד פעולת פקיד אחת: הפקדה, משיכה, העברה בנקאית או כל פעולה אחרת, המתבצעת על ידי פקיד הבנק. מחיר המסלול מפוקח ואינו יכול לעלות על 10 שקלים לחודש, ורוב האנשים לא עוברים את כמות הפעולות בחודש.
  5. מקבלים סיבוס או תן ביס מהעבודה?

    אם אתם לא מנצלים את כל התקרה, כי אתם עובדים מהבית או מביאים אוכל בהכנה עצמית, אפשר להשתמש בכסף הזה לקניות ברשתות הקמעונאות.

BeRich נציגות גרנט קרדון בישראל

 המנהל: נועם שפלטר

  1. שִכרו – אל תקנו

    אם אתם עצמאים או בעלי חברה ויש לכם רווחים וצורך ב"הוצאות" – תמיד עדיף לשכור ולא לקנות. זה יכול להיות רכב, זה יכול להיות ציוד מחשוב, וזה יכול אפילו להיות ריהוט.

    כמעט תמיד יהיה לכם משתלם יותר לשכור ולא לקנות. בואו ניקח רכב, לדוגמה – ליסינג תפעולי (או פרטי-תפעולי כמו שהיום נפוץ למצוא) – ייחשב לכם כהוצאה ותמיד תיסעו עם רכב חדש (שמתחלף אחת לשלוש שנים) וכל עלויות התחזוקה על חברת הליסינג.

    בחישוב פשוט – רכב סטנדרטי משפחת, יעלה לכם בסופו של החודש כ-800–1,200 שקלים, אחרי קיזוז ההוצאות המוכרות. אם תביאו בחשבון את העלות האלטרנטיבית לכסף – יוצא שאתם כמעט תמיד מרוויחים, בעיקר אם את ההון העצמי שתכננתם לשים על הרכב – תשקיעו ותגרפו תשואה.
  2. שריינו מראש יותר מלונות ממה שתכננתם בטיול בחו"ל

    כשמתכננים נסיעה לחו"ל – השוו מחירים ואל תפחדו לשריין מלונות בשירותים כמו Booking או Hotels מראש. ברוב המקרים תוכלו לבחור חדרים עם אפשרות ביטול של 24 או 48 שעות מראש, וככה תשמרו לכם "אופציות" לטיול למקרה שתרצו לשנות את התוכניות או לבדוק אפשרויות של הרגע האחרון.

    בצורה הזו תוכלו לשריין לכם מספר מלונות (עוד בשלב התכנון הראשוני של הטיול) ולהחליט אחר כך בעניין המיקום, התאריכים או המחיר. רק אל תשכחו לבטל מלונות שלא תגיעו אליהם.
    שופינג אונליין (צילום: shutterstock By Rawpixel.com)
    פצלו חבילות. שופינג אונליין|צילום: shutterstock By Rawpixel.com
  3. אל תשכחו לפצל חבילות כדי להימנע ממס

    יותר ויותר אנשים רוכשים ברשת מוצרים שונים אך לא רוצים לשלם מע"מ בהזמנה מעל 75 דולר. במקום להתלבט מה מורידים מהעגלה – פצלו את הקנייה לשני משלוחים בני פחות מ-75 דולר. שימו לב רק שיש משלוח חינם. לאמזון יש במקרים רבים משלוחים חינם בקניות מעל 49 דולר, לדוגמה, וכך ניתן לפצל רכישות למספר הזמנות קטנות יותר ועדיין ליהנות ממשלוח חינם.
  4. הפסיקו להתעצל והתחילו להתמקח

    שימו לכם תזכורת אחת לשנה לחדש את המבצעים על חבילות הסלולר, האינטרנט והטלוויזיה. רוב החברות יאריכו לכם את המבצעים הקיימים אם "תאיימו" במעבר לחברה מתחרה. תמיד זכרו שלמחלקת השימור יש הטבות ייחודיות שאין לאנשי המכירות ה"רגילים", כך שאם תתקשרו כדי לשמור על המבצע ולא יאפשרו לכם, בקשו לעבור למחלקת שימור. אומנם מדובר בכסף קטן יחסית, אבל כשמדובר במשפחה, זה כבר מתחיל להיות משמעותי.
  5. התאימו את כרטיס האשראי שלכם לשימוש השוטף

    אם אתם יוצאים הרבה לסרטים, שימו לב לחברות שדרכן יש לכם כרטיסי קולנוע 1+1; אם אתם יוצאים הרבה למסעדות – נסו להשיג דרכן כרטיסים עם הטבות למסעדות וכדומה. רוכשים הרבה מסופר מסוים? אולי שווה לשקול לעשות כרטיס אשראי שלו. הערנות הזו ותשומת הלב יכולות לחסוך לכם הרבה כסף לאורך השנה.

משקיעים בדרך לעצמאות כלכלית – האופטימית

המנהלת: אורה אריאל

  1. אל תחסכו "בשביל לחסוך"

    תנו מטרה ברורה לכל חיסכון, שיהיה ברור למה בדיוק אנחנו בוחרים באפיק הזה. קשה לחסוך רק כי שמענו פעם שזה טוב, קל הרבה יותר לחסוך כשאנחנו עושים זאת למען מטרה שחשובה לנו.
  2. התקשרו היום לחברת החשמל והחליפו את המונה

    אם תחליפו את מונה החשמל המיושן שלכם (שצריכים לבוא פיזית ולקרוא אותו אחת לכמה חודשים) במונה חכם, גם תחסכו תשלומים מיותרים וקיזוזים לחברת החשמל וגם תוכלו לעבור לצרוך חשמל מחברה מתחרה ובכך לחסוך לא מעט כסף בכל שנה.
  3. חסכו בדלק בלי לעשות בעצם כלום

    מחירי הדלק עולים מאוד, אך מעטים יודעים שגם משקל הרכב משפיע על צריכת הדלק. אם הבגאז' של הרכב שלכם מלא בציוד באופן קבוע, כדאי לאחסן את תכולתו במקום אחר, כדי שהרכב יצרוך פחות דלק בכל נסיעה.
  4. התאפקו עם הקניות ברשת

    ראיתם משהו ברשת שממש בא לכם להזמין? עשו צילום מסך ושמרו אותו בתיקייה ייעודית במחשב. אם עבר חודש ועדיין בא לכם לקנות, אז לכו על זה. אם כבר שכחתם ממנו אחרי חודש, אז הנה חסכתם בלי לשים לב.
    צילום אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
    בדקו את חשבון המים|צילום: חדשות 2
  5. בדקו את חשבון המים

    ודאו שמספר הנפשות שרשום בחשבון המים זהה למספר הנפשות שגרות בבית. ברירת המחדל היא שני אנשים לבית, אך אם יש יותר כדאי לעדכן – כדי לקבל תעריפים מוזלים.

    דרך נוספת לחסוך במים היא לצמצם את כמות המים היוצאים מהברז. לפעמים מגבירים את לחץ המים וזה מגדיל את החשבון. שחקו עם הברזים הקטנים מתחת לכיור כך שזרימת המים תהיה חלשה יותר וכך תחסכו בלי להרגיש.

נינג'ה פיננסית – ללמוד איך כסף עובד

המנהל: נתי אהרונוביץ

  1. הוזילו את עלויות האשראי

    משפחה ישראלית מחזיקה בארנק חמישה כרטיסי אשראי בממוצע, חלקם כבר לא פעילים מזמן – אבל על כל אחד מהם אתם משלמים כ-20 שקלים לחודש.

    בעבודה של חצי שעה בלבד תוכלו לבטל את חלקם, להוציא חדשים בלי דמי מינוי, ואפילו להתמקח שיפחיתו לכם את דמי הכרטיס. איך? נכנסים לאתרים של חברות כרטיסי האשראי ובודקים שאין כרטיסי אשראי "רדומים". בסעיף "דמי הכרטיס" מומלץ לראות על מה בדיוק מחייבים אתכם.
  2. אל תפחדו מהמילים דוחות פנסיה והשתלמות

    בימים אלו אנחנו מתחילים לקבל את הדוחות השנתיים של כל קרנות הפנסיה, קרנות ההשתלמות, קופות הגמל וביטוחי המנהלים. לא תאמינו כמה אפשר לחסוך אם תצלצלו להתמקח על העמלות. למשל, בקרן השתלמות מספיק לצלצל להתמקח – ואפשר לחסוך בממוצע 0.25 אחוזים לשנה.
  3. חסכו בטיול בחו"ל בדרך הכי פשוטה שאתם יכולים לדמיין

    כשמטיילים בחו"ל, יש שתי דרכים לשלם (בדרך כלל): מזומן או כרטיס אשראי. רוב האנשים אינם יודעים את זה, אבל בכרטיס אשראי נורמלי משלמים 3 אחוזים על כל פעולה בחו"ל, ואם רוכשים במטבע שאינו דולר או אירו, אז מתווסף לו עוד איזה אחוזון אחד, ומגיעים ל-4 אחוזים.

    איך אפשר להימנע מתשלום עמלות גבוה? חפשו כרטיסי אשראי עם הטבות על עמלות בחו"ל, שנותנים הנחה על אחוזי ההמרה. שימו לב שבחלק מהכרטיסים ההטבה תופסת רק על גיהוץ הכרטיס ולא על משיכת מזומן. אם בטיול שילמתם 5,000 על הוצאות לינה ואטרקציות, תוכלו לחסוך על ידי צמצום עמלות בערך 100 דולר.

מאני טוקס Money Talks – שוק ההון | כלכלה | כסף

 המנהל: אבי שטרן

  1. אל תנסו לתזמן את השוק

    אל תחכו ששוק ההון יירד כדי להתחיל להשקיע מניות, ולא למכור אחרי שהמדדים עלו. אם אתם מתכננים להשקיע לעשרות שנים, אתם יכולים להתחיל להשקיע היום ללא קשר למצב השוק.

    אין לכם מה לחשוש מלהכניס כסף כשהשוק "בשיא". גם אם הכנסתם כסף בשפיץ של כל השיאים שהיו ב-30 השנים האחרונות, שנייה לפני הנפילות, אבל התמדתם ולא הוצאתם את הכסף – אתם עדיין מורווחים במאות אחוזים.
    מדריך השקעות בבורסה (צילום: By REDPIXEL.PL, shutterstock)
    קחו סיכון והשקיעו במניות|צילום: By REDPIXEL.PL, shutterstock
  2. אל תפדו את קרן ההשתלמות

    יש לכם קרן השתלמות, כבר עברו 6 שנים או יותר ואתם יכולים לפדות את הכסף? מעולה. אל תיגעו בה עד הפנסיה וכך תזכו להטבות מס מפליגות. אם אתם זקוקים בטווח הקצר לכסף – תמיד אפשר לקחת הלוואה על חשבון הקרן.

    ואם כבר – זה גם לא רעיון רע מדי לשנות את המסלול לכזה ששיעור החשיפה למניות גבוה יותר (והתשואה – בהתאם) לטווח הארוך.
  3. רוצים להקים עסק? חשבו בגדול

    כדי להקים עסק קטן נדרשים בערך אותו זמן ומאמץ הדרושים כדי להקים עסק גדול. חשבו בגדול מלכתחילה, והתמקדו בסוגי עסקים שהם "סקיילאביליים" – כלומר העלות של לשרת כל לקוח נוסף הולכת ופוחתת ואינה פרופורציונלית לזמן שלכם או למשאבים מוגבלים אחרים, כמו מקום פיזי. להכין קורס מצולם או תוכנה זה סקיילאבילי, כי מספר הלקוחות שהמוצר שלכם משרת יכולה להיות מיליונים ביום, לעומת מאפייה, למשל, שבה מספר הלקוחות מוגבל בגלל אילוצי השטח, המקום הגאוגרפי ומספר העובדים.
  4. הביאו בחשבון שכדי לגדול תצטרכו לוותר

    אין מה לעשות, השקעות כרוכות בוויתור כלשהו, או ליתר דיוק, זו בחירה בין איכות החיים בהווה לאיכות החיים בעתיד. אם חשוב לכם שאיכות החיים שלכם בעתיד תהיה טובה יותר, אולי עדיף שלא להיות אלו שנוהגים ברכב שעולה 400 אלף שקלים, ומשקיעים 5,000 שקלים, אלא להיות אלו שמשקיעים 400 אלף שקלים ונוהגים ברכב של 5,000 שקלים. עם זאת, השקעות נותנות המון סיפוק ושקט נפשי, אז אתם נהנים מהן גם בהווה.
  5. קבלו עליכם סיכון

    אם יש לכם עשרות שנים עד לפרישה, עדיף לנתב את ההשקעות ה"מסוכנות" (מניות למשל) דווקא לאפיקי החיסכון הפנסיוניים (קרן הפנסיה, קופת הגמל וכו').

    הסיבה היא שבמוצרים הפנסיוניים יש פטורים ממס. הפטורים הללו נעשים משמעותיים דווקא באפיקים שבהם התשואה אגרסיבית יותר, ולכן עדיף לתת לנכסים שיש להם פוטנציאל לתשואה עודפת להיות באזור הפטור ממס ולא "לבזבז" אותו על אג"חים סולידיות.

ממריאים לחופש כלכלי

המנהלת: הדס בן ישי

  1. חפשו קבוצות רכישה או בארטרים ברשת

    יש הרבה קבוצות ברשת שפועלות להביא מחירים טובים ומוזלים לחבריהן. גם קבוצות "בארטרים" (מוצר בעד מוצר או שירות בעד שירות), יכולות להיות פתרון למי שמחפש מוצר או שירות אבל אינו יכול לשלם בעדו. וכמובן, קבוצות יד שנייה לבגדים, רהיטים ומוצרי חשמל יכולות לחסוך לכם הרבה מאוד כסף לאורך זמן.
  2. טפלו בעוד תינוק בזמן חופשת הלידה

    יצאת לחופשת לידה ואת שכירה ושוקלת להאריך את החופשה מעבר לשלושה חודשים? שקלי לטפל בתינוק אחר, נוסף על התינוק שלך. כך לילד יש חברה, את לא צריכה להכין דברים מיוחדים לנפש אחת, ועל הדרך לא להישאר בלי הכנסה בכלל.
  3. אל תקנו דברים סתם, "שיהיה"

    לא לקנות כי "יום אחד אולי אצטרך ואולי לא". כשצריך הולכים לחנות. אנחנו לא חיים באי נידח.
  4. קנו בגדים איכותיים

    עליאקספרס אאוט, בגדי מעצבים אין. קנו בגדים איכותיים, שאומנם עולים קצת יותר (כמו ממעצבים ישראלים לדוגמה) ומנגד צמצמו את כמות הפריטים במלתחה. כך תחסכו זמן וכסף שיכלו לצאת על חיפוש עוד ועוד בגדים חדשים.
    שייק ארוחת בוקר (צילום: Shutterstock)
    הכינו שייקים מפירות שעומדים לאבד את הטריות שלהם|צילום: Shutterstock
  5. חסכו בפעולות הפשוטות

    לפעמים אנחנו פועלים על אוטומט ולא חושבים כמה כסף יכולנו לחסוך אילו רק היינו עושים דברים "על הדרך". אם יש לכם מייבש כביסה בחדר האמבטיה – תַּזְמְנוּ את הפעלתו לקראת הכניסה למקלחת. ככה אפשר לחמם את החלל בלי להפעיל מכשיר חימום ייעודי. הניחו דלי באמבטיה עד שמגיעים המים החמים והשתמשו במים הפושרים שנאגרו בו כדי להשקות את העציצים. סבנו את כל הכלים בכיור, רכזו אותם – ורק אז שטפו את כולם, כדי לחסוך במים. גזרו חולצות קרועות והשתמשו בהן כסמרטוטים, או הכינו שייקים מפירות שעומדים לאבד את הטריות. פעולות פשוטות יכולות לחסוך המון כסף.

בואו נדבר על כסף

המנהלת: נטלי פורמן

  1. בדקו כפל ביטוחים

    פעולה פשוטה שיכולה לחסוך לכם עד 100 שקלים בחודש: היכנסו לאתר "הר הביטוח" הזינו את מספר תעודת הזהות שלכם ואת תאריך ההנפקה שלה, ובדקו דבר אחד פשוט – שאין לכם כפל ביטוח. אם מצאתם שכן, לרוב מדובר במצב שבו אתם משלמים כפול על אותו ביטוח בדיוק, ולכן כדאי מאוד שתבדקו זאת. ואם זה המצב – פשוט בטלו וחסכו לא מעט כסף.

    אם זה מלחיץ אתכם או מאיים עליכם – פשוט פנו לסוכן הביטוח שלכם או למי שמבין בזה טוב יותר מכם ושאתם יכולים כמובן לסמוך עליו.
  2. הצטרפו לטרנד ה-refurbish

    טרנד חדש שקיים כבר שנים בחו"ל ושלאחרונה תופס תאוצה בארץ הוא טרנד המוצרים המוּחְדשים. בדרך כלל מדובר במוצרי חשמל כמו טלפונים ניידים, לפטופים ועוד.
    מהו מוצר מוחדש (refurbished)? זה מכשיר משומש שעבר "שפצור" ונמכר במחיר נמוך ממחירו של מוצר חדש ומבלי שניתן יהיה להבחין שעבר תהליך של סילוק תקלות, תיקון וטיפול מקיף – על פי הצורך. אפשר לרכוש לדוגמה טלפון נייד מהדגם הכי חדש, שהחליפו לו בסך הכל את המסך, בעלות פחותה.
  3. אל תקנו – חדשו

    אם קיים בכם הרצון לחדש ולרענן ולקנות דברים חדשים לבית, עִצרו לפני שאתם קונים. אם נחזור לטרנד של מוצרי החשמל המוחדשים – אפשר לחדש רהיטים.

    לא מעט חברות ואנשים פרטיים יחדשו בעבורכם את הרהיטים ויעשו זאת במחיר זול מאוד בהשוואה למחיר שתשלמו על רהיט חדש. זה יכול לחסוך לכם בקלות מאות ואלפי שקלים, בייחוד בתקופה שבה מחירי העץ התייקרו כל כך.
    רהיטים מעץ ממוחזר (צילום: אינסטגרם MOLET)
    רהיטים מעץ ממוחזר|צילום: אינסטגרם MOLET
  4. שבו ותתכננו את חופשת הקיץ מעכשיו

    ממש בעוד כמה חודשים מהיום יגיע לו חודש אוגוסט ויחד איתו הרצון העז לצאת לחופשה. אם תסגרו מעכשיו חופשה בחו"ל או בארץ – יש סיכוי שתצליחו למצוא דילים משתלמים יותר מאשר חודש אחד בלבד לפני כן.
  5. סבלטו

    אולי זה לא יתאים לכל אחד, אבל מתי בפעם האחרונה שקלתם להרוויח בקלות 5,000 שקלים? אם אתם מתכננים לנסוע לחופשה בקרוב, אולי כדאי לשקול לסבלט את הדירה שלכם ולחסוך בעלויות שאתם ממילא כבר משלמים, ומישהו אחר יכול לכסות את חלקן לאורך התקופה. ואם יש לכם איזו חיית מחמד בבית שזקוקה לטיפול בזמן הזה – זו יכולה להיות עסקת חבילה מעניינת במיוחד.

כסף חכם – קהילה של משקיעים ויזמים

המנהלים: בני גלבנדורף, עידו נוימן

  1. גורו בתחבורה ציבורית (לא מה שחשבתם)

    רוצים לנחש מה ההוצאה הגבוהה ביותר של משק בית בישראל? אם חשבתם על 'מגורים', ניחשתם נכון. כמובן, יש לא מעט פתרונות גנריים לחיסכון בתחום (לגור אצל ההורים, לגור עם שותפים, לעבור לפריפריה, סאבלט), אבל פרס הרעיון המקורי ביותר הולך לאנשים שגרים באוטובוס. יש טרנד (ולא חדש, באופן מפתיע) של מגורים באוטובוסים שהוסבו למגורים בעלות חד-פעמית של כמה עשרות אלפי שקלים (דומה לשנת שכירות או משכנתה אחת).

    מבחינת לא מעט אנשים זוהי דרך מגורים לגיטימית, והיא מסיבה להם חיסכון עצום בהוצאות החודשיות. המגורים יהיו לרוב בשטח מיושב פחות (מישהו אמר טבע?) והחוויה נהדרת – בונוס אדיר. אם תהיתם איך להתמודד עם המחסור בשירותים הבסיסיים שיש בכל בית, ובכן, החשמל מגיע מגנרטור, המים נאגרים במערכת מיוחדת, יש פתרונות לביוב וגם עם הדואר מסתדרים. בשורה התחתונה – חיסכון עצום.
  2. גורו בפריפריה ועבדו במרכז

    ואם לחיות באוטובוס זה לא בשבילכם, אז הנה פתרון מגורים שחוסך הרבה כסף באמצעות הפחתת חבות המס: מגורים בפריפריה. היתרון – מלבד שקט, אוויר נקי יותר ופחות אווירה של לחץ – הוא הטבות המס.

    למעשה, ככל שמתרחקים מאזור המרכז ומגיעים לאזורים שבהם המדינה מעודדת התיישבות – אם בצפון (למשל בעכו, נהריה, מטולה, רמת הגולן וכו'), בדרום (למשל באילת, נגב, אופקים) או באחד היישובים הקהילתיים באזור ים המלח – ניתן לקבל הטבות מס ששוות הרבה מאוד כסף.

    הטבת המס היא למעשה אחוזי הנחה על שכר. לדוגמה, אדם שחי באופקים, זכאי להנחה (הפחתה) של 18 אחוזים משכרו לעניין חישוב המס. מדובר בעשרות אלפי שקלים במהלך השנים.

    כיום, כאשר השלטונות משפרים את תשתיות התחבורה (אומנם לאט) וגם עבודה מהבית כבר אינה מילה גסה, ניתן לגור באופקים, באבירים או בעוטף עזה ולעבוד במרכז או מרחוק – ולקבל שכר גבוה עם פטור חלקי ממס. מדובר למעשה בתכנון פיננסי שעל פני עשור יכול ליצור בין חצי מיליון למיליון שקלים עודפים.
  3. חיו עם עם פחות

    הטיפ הזה הוא קשוח, וקשור יותר לתחום המנטלי מאשר לחיסכון על מוצר כזה או אחר בהוצאות הקבועות או המשתנות של משק הבית:

    אם תפרישו x אחוזים (בין 10 ל-40) מהכנסות המשפחה בתחילת החודש (כשמקבלים שכר, למשל) ותפרישו לטובת הוראת קבע (חיסכון או השקעה) – לאורך שנים שיטת החיסכון האגרסיבי הזו תוכיח את עצמה ותיצור עודף משמעותי.

    זו צורת חיים סגפנית יותר ובוודאי קשה יותר בסגנון החיים הנוכחי, אך היא מוכיחה את עצמה. לרוב, משק בית מתאים את ההוצאות שלו לרמת המחיה שלו (ולעיתים אף יוציא יותר ממה שהוא מכניס), אבל בשיטה זו, עוגת ההכנסות קטנה מראש וצריך להתמודד איתה ועל פיה להתנהל עם ההוצאות. נקודה חשובה: בלי אוברדרפט או הלוואות – כי אז הפואנטה הולכת לאיבוד.

  4. גידול לצריכה עצמית

    ללא ספק, במקומות הראשונים בטבלת ההוצאות של משקי הבית נמצאות הוצאות המזון – אם בקניות בסופר ואם במסעדות ובמשלוחים.

    טיפ אחד מחברת הקהילה נגע לגידול אוכל בבית. תבלינים באדן החלון הם פשוטים יחסית לגידול, אבל מתברר שניתן להרחיב זאת, ולא מעט: יש אנשים שמגדלים את כל הסלט של ארוחת הערב בגינת ירק – עגבנייה, חסה, פלפל, אבוקדו, גזר ועוד; אחרים מגדלים עצי שסק, אבוקדו, תפוחי אדמה, מנגו, ועוד פירות וירקות במקום לקנות בסופר או אצל הירקן. בעולם שבו מחירי הירקות והפירות רק עולים, אין ספק שמדובר בחיסכון ניכר.
  5. נסיעה לאילת, רק בלי הנופש

    אחד הטיפים היותר משמעותיים בחיסכון של קניות (בייחוד לחובבי גאדג'טים) הוא קנייה באילת. למה? כי באילת רוב המוצרים פטורים ממע"מ. איך זה פועל? שואלים חברים או משפחה מי נמצא כרגע בנופש שם וחוזר בקרוב, או לחלופין נוסעים ברכב חברה או מתרכזים כמה חברים ועולים לרכב אחד. ביום פרודוקטיבי אחד אפשר לקנות מוצרים באלפי שקלים, בהנחה ניכרת בהשוואה למחירים מחוץ לעיר הדרומית (גם אם נסעתם בעצמכם ושילמתם דלק).

    עבור משק בית שיש בו מחשבים, טאבלטים, טלפונים ניידים ושאר מכשירים אלקטרוניים, מדובר בחיסכון של ממש לאורך השנים. החדשות הרעות: לא הכל פטור ממע"מ, למשל: כלי רכב, טלוויזיות, מקררים ותכשיטים שמחירם יותר מ-200 דולר. אבל חוץ מאלו, תעשו חיים.